Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Осветление на вагони
XRISTO:
3,4 волта , със резистор 1.5 килоома-дали това е оптималното?За светене-свети,дали е достатъчно ще разбера едва като го вградя и се наложи да насища със светлина по-малък обем.Ето светодиодите,на които се спрях - HI-2012HY-T SMD0805 LED ЖЪЛТ,а кондензатора е панасоник-както ми препоръча ти.Него не съм го пробвал,защото не съм купил стабилизатор на 3.5 волта,а не знам 5 волтовите дали са подходящи Ти какво мислиш по въпроса?Ето и снимки на стоката:
Това е патрондаш със 100 светодиода. ;D
pach:
Стабилизатора за 5V, след изправителният грец , след него един диод (1N4001), който да предпазва от разряд кондензатора от вътрешното съпротивление на стабилизатора ,така веригата с кондензатора и светодиодите остава на >5V захранване , тогава и резисторите към светодиодите си ги изчисли като за 4-5 V.Няма да се влияе от "плаването" на тяговото напрежение над 5-те волта , под 5 волта пък кондензатора ще държи известно време стабилно захранването към светодиодите , но като се разреди след време ще угасват (пиши за колко време стига заряда на тоз кондензатор).Ако ти се виждат слаби светодиодите , слагаш на всяко купе , тъкмо да не се налага да монтираш черни бленди ако случайно стените прозират.
XRISTO:
Издържат , значи 5 волта.Още довечера ще пробвам.А кондензатора след греца ли?Или след стабилизатора и диода,демек преди светодиодите?
pach:
Редът е - 1.грец - 2.стабилизатор - 3.диод - 4.кондензатор - 5.резистор за светодиод - 6.светодиод
или по веригата "+" от грец > "вх" на стабилизатор , от "изх" стабилизатор > анод на диод ,от катод на диод > "+" на кондензатор и към резисторите (които са вкл.към анодите на светодиодите).
втората верига "-" на грец ,маса на стабилизатор,"-" на кондензатора и катодите на светодиодите са включени заедно.
Adrian:
молба:
пуснете снимка на вече осветен вагон със светодиод във всяко купе , но да има и тук-таме тъмни купета ;
интересно ми е как изглежда ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия