Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Компютърни програми за управление на жп макети

<< < (4/9) > >>

pach:
Кой се кара??? :o :o :o
Нали тук сме да си помагаме и т.н.!
Но ти ме насочи към някой идеи... ::)
 ;)

Maktub:
По въпроса за управлението на влаковете от компютър, май това тук включва такава въпросна програма:

http://www.roco.cc/index.php?id=123

XRISTO:
А първото е софт като WinRail,ама за "Roco"-вски релси,така ли?

Maktub:
Доколкото разбрах и четирите неща към линка са части от програмата за управление на влаковите компоцзиции по даден макет. Първото е самата програма, другото са програми за един вид "суха тренировка", нещо такова.

pach:
Ако първата е точно за управление ,то втората е за програмирането на локомотиви и разписания , третата - за рисуването на макета (това което аз нарекох редене на пъзел) с конкретните стрелки и сигнализаций , на влакове и семафори със подаване в графичен вид на настъпващите промени по макета в реално време - въпрос на обратната връзка всъщност,а четвъртата е ръководството за употреба.
Не съм ги зареждал , но това произлиза от заглавията им.
Характерното , че за разлика от отбелязаните по-горе , тази програма е специфицирана само за роковски релси,локомотиви и уреди за управление , за това е безплатна - просто купувайки си роковски нещица ,ти си я платил многократно...
Впрочем файловете са под формата на архивни (за по малко място най-вече) копия - тоест , за да се инсталират програмите ,трябва първо да минат през деархиватора!Обикновенно в нова директория и едва тогава се зареждат в РС-то.Ама това би трябвало да го знаете де... :-[

Ето изгледа на РС-то на един холандец , как изглежда при работа с подобна програма...

Впрочем този холански сайт се оказа мнооого интересен и отивам да "чета"... 8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия