))))))))))))))) ехххххххххххх, Пламене, размътил ми някой главата, сигурно е така, но не се хващам за глупости,
А аз къде съм се хванал за такива?
не не съм архитект, но ти си още по малко,
...точно това казвам и аз - нека Спас да ни помогне...
силите са други, но формата е усточива, ,,извита, куполна е и конструкцията на танка, защо ли?
най-малкото тук е уместно (както беше с язовира) купола на танка! Например на "М1-Абраамс" ли?
Явно за теб танковете (с обли куполи) са спряли своето развитие до Т-55!!!
ПРимера е от глупав, по-глупав. Не твърдя същото за теб Ники!!!

Важното е друго, това е макет, човека го е направил повече от добре, не е проект , който утре се почва по подбалканската линия, че да се обсъжда/ и само пак една поправка, това не е казус за архитект, а за инжинер конструктор/ защо все се търсят косури,
Никой не казва нищо за макета. Ние обсъждаме(хме..) виадукта.
Не знаех, че архитекти не изчисляват напрегнатост на конструкциите...или там каквото трябва.
Според теб те само си "рисуват" сигурно, а някой друг (инженер-конструктор) им прави сметките.
(То и аз съм такъв, ама никои архитект, до сега не ме е потърсил...

)
...ми направи един мост на твоя макет и готово, хем ще е по верен, хем по- хубав :drinks:Покажи как се прави, не само критики, това е все едно Веско Маринов, да учи AC DC, как се прави рок 
Мостове съм направил може би повече от теб. На четири макета...до сега.
ПРавят се още два - но ще ги обсъждаме като им дойде времето.

Еееее...вярно нито един не може да се мери по дължина с твоя,
на твоя макет...Но аз пък не съм си помислял такова нещо.

Най-малкото че когато съм ги правил, не съм те познавал.

За съжаление тук не бих искал, да покажа следващия ми мост, защото ще се получи
най-вероятно поредното извръщане (или извръщаване ако искаш) на темата като това тук:
... това е все едно Веско Маринов, да учи AC DC, как се прави рок 
Ще вземе да докараш баба Лили за да я сравняваш с нещо си...

Така наистина се нарушава атмосферата във този форум...
Говорехме си за виадукта от снимката ---> А стиганахме до кой - кой е и какви мостове и макети е направил.
Ники ако искаш да се сравняваш с някого - просто не си ми на нивото, така че си търси друга дъвка тук...
Дано не съм обидил някого все пак - просто коментирахме един виадукт...

ПП. Хааааа, благодаря Спасе

- за това питахме тримцата. Колко елементарно - да ни отговори специалист.
Аз научих две неща:
1. Наистина такава конструкция е съмнителна (макета обаче си е готин щом кефи макетиста).
2. Трябва да "внимавам"

какви въпроси задавам тук, щото ме наскачат разни...