Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Полезни линкове към сайтове на готови проекти | Useful links to sites for other projects and layouts
Интересни линкове към чужди макети
pach:
Нещо не схванах ...или ти май не схвана...
За какви спорове става въпрос?????? :blink:
По темата - виадукти бол, в завои също, но каква им е конструкцията?
Интересно колко такива виадукта има и дали така изглеждат? Не е въпрос за реализъм (тук май някой ти е размътил вече главата),
а до колко е възможно такъв виадукт и то с наклон на коловоза за скоростно трасе?
;D
ПП.Ники ти архитект ли си?
ПП2. Даването за пример язовирните стени е в пъти повече...неуместно, щото на тях действат различни сили.
Ама много различни нали?
Vlado:
Имаме такъв мост по втора в Искърското дефиле. Е, вярно, не с такъв радиус и не точно същата конструкция, но все пак подобен и също в крива. Някъде имаше негова снимка ама къде...
Loco-motion:
За съжаление май само pach схваща какво имам предвид. Никой не спори относно качествата на макета. Да, страхотен е, и на мен много ми харесва. И въпросният виадукт е катранът в кацата с мед. Виадукт на завой се прави с много арки, които (да видим дали ще се изразя правилно, защото и аз не съм експерт), чиито вертикални надлъжни разрези са абсолютно отвесни. Този виадукт не би могъл да поеме тежестта на минаващ влак. Що се отнася до язовирните стени, niki, смесваш круши с патладжани. Именно това, което прави подобна конструкция подходяща за язовирни стени я прави неподходяща за виадукт.
pavel75:
Аз също смятам, че има грешка в конструкцията на моста, но пък може от снимката да се получава този ефект, а мостта да си е съвсем наред.
niki:
))))))))))))))) ехххххххххххх, Пламене, размътил ми някой главата, сигурно е така, но не се хващам за глупости, не не съм архитект, но ти си още по малко, силите са други, но формата е усточива, ,,извита, куполна е и конструкцията на танка, защо ли?Важното е друго, това е макет, човека го е направил повече от добре, не е проект , който утре се почва по подбалканската линия, че да се обсъжда/ и само пак една поправка, това не е казус за архитект, а за инжинер конструктор/ защо все се търсят косури, ми направи един мост на твоя макет и готово, хем ще е по верен, хем по- хубав :drinks:Покажи как се прави, не само критики, това е все едно Веско Маринов, да учи AC DC, как се прави рок :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия