Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Материали и инструменти за макетиране - за какво и от къде?
mitko0888:
Върши ли някаква работа? За работа по модели питам, а не за осветление на клавиатурата от снимката. Остават ли сенки, тъмни места. Достатъчно ярко ли е. Заслепява ли и т.н. , т.е. по-добре ли е от един LED челник или увеличител с осветление. Става ли за снимки - т.е. да осветява както трябва обекта, който ще се снима.
Best Ripper:
Ми мисля си, че върши повече от "някаква си работа"... Щом виждам винтчето за закрепване на корубата, което се намира в дълбок канал, значи върши работа за модели. Леки сенки винаги има, тъмни места няма. При максимална мощност свети за мен отлично, ако ти е много - намаляваш. Ефект на заслепяване има донякъде, най-вече ако гледаш монитора /напред/, докато свети осветлението. Ако гледаш надолу към бюрото, заслепяването идва само от двата края вляво и вдясно - концерт по желание е да промениш дължината на лентите и височината на тяхното начало в двата края. Но щипките и еластичната пластмаса позволяват завъртане на осветлението напред /обратно на работещия/, с което може да се намали заслепяването. Отделно може да се сложи сенник, но той ще ограничи осветлението към работещия. Челник с осветлението или лупи с осветление са по-неудачен вариант поради факта, че светят само в определена точка, която много често трябва да се променя, а отделно при навеждане напред лупите ти изпадат от главата или поне се разместват. За снимки още не съм го ползвал.
mitko0888:
Благодаря.
(Естествено че челника или лупата не е най-доброто, за това търсим други решения)
Best Ripper:
Единственият по-сериозен технически проблем, който срещнах при работата беше, че двойнолепящата лепенка на светодиодната лента беше повече от скапана. Тъй като самата лента е оригинална /разбирай произведена в Китай/, а лепенката вместо широкорекламираните 3М излезе "половин М" - точно това се виждаше на гърба й /защото е неоригинална - произведена около Китай/, при отлепянето на хартията с последната се отлепи и значителна част от лепенката. Настана едно гадно цепене на лепенка, като сигурно 1/3 от нея се разслои и разкъса. Та се наложи да слагам на места и в двата края допълнителна двойнолепяща лепенка. В момента лентите са леко отлепени на някои места след като лайсната беше огъната, но иначе при сваляне и изправяне на лайсната има опасност лентите или да се скъсат, или тогава да се отлепи цялата лента. Все пак съм предвидил в моя случай осветлението да се сваля и пренася при нужда /или прибира някъде/, като за целта в опънато състояние заема най-малко място. Захранването е с цилиндрични жакове и се разглобява елементарно.
pach:
Във връзка с един по-стар пост тук,
днес може да го допълня:
Цената е за една кутия,
съдържаща 5 комплекта,
от по 7 струни.
Ето това са различните размери в три кутии,
различаващи освен по описаните размери и по цвят.
Впрочем според опаковката, струните били и по-дълготрайни
поради специалното им покритие.
Ама едва ли не ги късат музициращите!
Магазина е от верига "Лидл"
и ги продават от днес до изчерпване на количеството.
Та тъй...
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия