то за ново издание се говори от години... с новите технологии разбирасе
това което знам че материала е готов но няма кой да я издаде а технологията на тони не е секретна
и не е много сложна калъп от силикон и смола доста фирми го практикуват това има няколко чешки
и една австрийска за който знам обикновено тези работи са много по скъпи от тези направени от пластмаса
в старото криле имаше как се прави такъв калъп даже няколко човека ме бяха питали къде точно се намира цялата тази работа за да я прочетат и те утре като съм на работа ще я потърся
обикновено един килограм смола струва между 60 - 100 лев за килограм
Хаха, в бриколаж 1 кг епоксидна смола заедно със втвърдителя излиза около 18 лв.От Световрачане я доставят.
Ти дай точните наименования на силикона , по каталог , но да го има и в България, щото Тони каза само общи приказки, че силикона му го давали във фирмата от където го купува, ама не знаел точно какъв е (

).
Той цяла тема или няколко поста направи по въпроса , но в крайна сметка нищо конкретно не каза...

Смолата всъщност е поли-незнам каква си, при необходимост ще си припомня и купя без проблем. Преди 4 години купувах на оргахим от склад на едро - най-малката опаковка е 20 кг и заедно с литър втвърдител + литър ускорител излизаше около 100 лв.но тогава се ползваха гипсови калъпи (поради специфичността на отливаното) които са за индивидуална и еднократна употреба...
Мен силикона за матрицата не ми е ясен, за това питам.така може да има многократна повтаряемост, каквата ни трябва.Има и разни зъболекарски смеси но те са наистина доста скъпи , за нашето предназначение.
Ето
това върши страхотна работа!!!
При това се загрява до 80 градуса и може да се ползва многократно (над 50 пъти, за сега ...

) но го продават на другият край на света (мамка му)!!!
Материала е наистина страхотен, прозрачен, гъвкав и не се разтваря от органичните растворители.Дори сам към себе си не залепва.Освен ако не се загрее до 80 градуса, за да се смеси отново за нов калъп...Казва се "Oyumaru" или нещо такова...