Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Жорж в N

<< < (31/48) > >>

gregary:
Жорж, изненадах се като прочетох, че ще правиш нов макет. По старият беше доста напреднал и разбрах само за смяната на гара Авиньон с тази в Страсбург. Но, щом това е решението ти, не бих те разубеждавал. А прахта в градски условия е мъка, но това е положението...

Та, по темата:

Според мен, коловозното развитие е добро - 5 коловоза + 1 челен и вход към депо...
Но не виждам преход между главните ти коловози, което мисля, че е проблем.
Примерно нещо подобно:

П.П. Колкото до "загубата на време", даде добър отговор, аз бих бил по ...

pavlinbg:
Коловозното развитие е много добро. Съгласен съм с gregary, че трябва да съединиш двата пътя посредством стрелки, разположени преди двете гърловини на гарата. Можеш да пробваш за това криви (дъгови) стрелки. Принципно този тип стрелки са несиметрични (отклонението и правият участък са в една посока), като по този начин можеш да спестиш място.
Интересно ми е дали всичките шест коловоза ще бъдат приемо-отправни?

toniemi:
Може да разположиш гарата диагонално на модула,това би ти удължило коловозите и би ти отворило повече място за депото долу в ляво!

eurostar:
Toniemi, правих много опити с въртенето, но достигнах до 3 градуса изкривяване, защото отпред има река, цял град и трамвайно трасе, а мястото е много кът. На другата ми гара Баден също ще има депо.

Грег, тези стрелки ги бях изнесъл след кривите, което не е редно. Ще пробвам пак така, както си ми го нарисувал с прави или криви стрелки. Но помня, че Тано ми беше казал да на слагам стрелки веднага след завой. Опитите продължават.

Павлин, всичките коловози са приемо-отправни. По принцип движението в Швейцария и Франция е ляво (английско), но съм гледал видеоклипове, където е дясно. Другата ми голяма гара е Баден. Архитектурата там ще е в немски стил. От там ще тръгва теснолинейка към планината, за която имам швейцарски хижи и лифт (като на Gregary).

Благодаря на всички за конструктивните мнения!

pavel75:
Сигурно е тъп въпрос, но има ли теснолинейка в N ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия