Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Жорж в N
gregary:
--- Цитат на: pavel75 link=topic=700.msg118794#msg118794 date=1589953906 ---Сигурно е тъп въпрос, но има ли теснолинейка в N ?
--- Край на цитат ---
https://www.modellbahnshop-lippe.com/Set%27s/Zugset/Kato-74041/de/modell_258961.html
Но, реално релсите са си пак като за N - 9 мм.
bazitov:
Мисля, че има и теснолинейка на теснолинейката - Nm:
https://www.n-schmalspur.de
eurostar:
Онзи ден я купих тази теснолинейка на Като, която е показал Грег. Хубавото е, че е мотриса и няма да има нужда от маневри.
А сега за малко да се върна на релсите. Грег, успях с много опити да вкарам разменни стрелки така, както ти ги беше нарисувал. Стрелките са от "кривите" на Ресо. А обратните стрелки са след завоите. Няма как иначе. Но аз съм доволен.
TheJackal:
П.П. Колкото до "загубата на време", даде добър отговор, аз бих бил по ... Гриша, макет е загуба на време и пари хвърлени на вятъра за мен. Предпочитам локомотиви и вагони. С интерес следя макета на Жорж, твоя, на Тано и макета на Живко. Ясен, вече неговия го направи. Праха е "бял кахър"! Мисълта ми е, че когато е напълно готов и го гледаш в продължение на 6 месеца, 1 година омръзва.
Жорж, според мен най - удачно е да сложиш гарата в средата от външната страна и да стане от към двете гърловини в криви. Ти си естет човек, идеи имаш много, знам, че накрая ще го измислиш. Опитай и от двата края да е влизането в гарата с тунели. Ти твориш в V и VI епохи, което за мен представлява интерес. По Фремо срещите повече се кара III и IV епохи.
Успех! :hi:
pach:
Стефчо, хайде гледай си кашоните (меко казано!!!) щото хал хабер
си нямаш за какво говориш!!!
Макета на Тано може да е само един модифициран овал, но благодарение на почти Профи пулта му е интересен и не омръзва да го "ръководиш"!!! А като добавиш и две епохи (в НО) или четири
"сезона" (теснолинейният макет) + разнообразния подвижен състав, макета никога не омръзва!!!
Тано да каже че например този в НО е поне на 4О години (като схема)!!!! ...и не е омръзнало, та чак и втория му макет, е принципно същия - та така!!!!!!!
Макета на Грег...макар и не завършен все още, никога не би омръзнал, заради разнообразието му !!! Та само гарите, мостовете
и тунелите колко са (?) броил ли си ги?!!!! И Грег още не е почнал втората му част - теснолинейката!!!!!!
На Ясен макета е чисто демонстрационен, там
подвижния състав никога не би ги омръзнал, щото минимума
поне е 1ОО (СТО) различни композиции и то само ДРГ!!!
Освен на Живко - богат, разнообразен и готов за "игра" поне от пет хобисти по стаите, има ипоне още десетина макета, които са на ниво не само "винетки" и са много разнообразни и атрактивни по начини които не биха омръзнали на никого!!!
Изказа се толкова неподготвен, че по-добре спри...
и отиди да си преброиш кашоните!!!
:lol: :pleasantry:
Надявам се, чисто приятелски, да не се обидиш,
ако ти се е сторило остро, но това е казано през
смях, все пак!!!
:drinks: :friends:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия