Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Жорж в N

<< < (35/48) > >>

eurostar:
Разбрах много добре, но засега мен това не ме касае, защото не мисля да купувам нови влакове, поне не в обозримото бъдеще. За това споменах, че имам 10 влака. Ако някой ден реша да купя нов, предвидил съм една витринка, където старият ще отиде. Но на тези цени, които са в момента, нищо не ми се купува. Не бях пазарувал от 2016 година и сега, като пообиколих магазините онлайн, установих че цените на подвижния състав и сградите са се вдигнали с около 40% за 4 години. Щастлив съм, че съм си купил всичко навреме. Ще ми трябват само релси и няколко стрелки, но те за щастие не са поскъпнали много (само 25%).

eurostar:
Ето какво избрах за Страсбург. Липсваше ми нещо и до днес не знаех точно какво:

Мисля, че се връзва с останалите сгради, поне е в същата цветова гама:

mgirginov:
Не разбирам защо не ползваш програма за проектиране на ЖП макети, а се мъчиш? Всичките ползват пълни библиотеки с налични данни за ЖП инфраструктура. Има и българска програма, чувствително по-добра от чуждите аналози.
Това, което, за сега, си замислил с първата гара е добро! Харесвам идеята на Пламен за удължаване на коловозите на гарата, но се загубва чара на "гърловини в крива". Не си поставяй много амбициозни задачи по отношение на пресъздаването на реални/чудесни и интересни/ обекти - ще влезеш в същия сценарий с удължено време за изпълнение, дефицит на време и средства, остаряване и дефектиране на готовите и недовършени модели и...демотивация заради невъзможност да продължаваш ефективно...., както се случи с последния ти/прекрасно замислен макет/.
 Мнението ми изразява различна гледна точка, не е опит да ти се бъркам, но е и искрено желание да успееш!

eurostar:
Благодаря за мнението, Марио. Аз всъщност ползвам програма за проектиране, но само за релсите. После експортвам всичко във фотошоп и там си довършвам скицата. Двете програми, които ползвам SCARM и Any-Rail не ми дават напълно това, което искам. Например план на сградите, които имам или пък да си моделирам реката и т.н. Много е възможно аз да не знам как се прави, но на фотошоп ми е по-лесно.

Относно времето за справяне, сега ще направя обратното на миналия опит - първо ще сглобя всичко, което е за сглобяване и след това ще започна да правя макета. Ще видим какво ще излезе. Аз съм оптимист по природа и най-важното- знам точно какво мога и какво не.

mgirginov:

--- Цитат на: eurostar link=topic=700.msg118840#msg118840 date=1590185329 ---Относно времето за справяне, сега ще направя обратното на миналия опит - първо ще сглобя всичко, което е за сглобяване и след това ще започна да правя макета.

--- Край на цитат ---

Чудесно решение! Аз процедирах така с моите модули в N, а ги правих 4 години.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия