Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Жорж в N

<< < (41/48) > >>

eurostar:
Понеже се отказах от ВЕЦ-а поради липса на място, реших да си доставя удоволствието да изработя тунела Саверн (le tunnel de Saverne) с две туби и много бетон, който се намира близо до Страсбург.

Единствената ми трудност тук ще бъде извитата стоманена тръба на козирката. Който и да е профил ще се счупи, ако тръгна да го огъвам до 180 градуса. Така че ви моля за съвет как да стане това. Диаметърът на тръбата според мен трябва да е между 2 и 3 мм.

daddy_g:

--- Цитат на: eurostar link=topic=700.msg119157#msg119157 date=1592473382 ---
Единствената ми трудност тук ще бъде извитата стоманена тръба на козирката. Който и да е профил ще се счупи, ако тръгна да го огъвам до 180 градуса. Така че ви моля за съвет как да стане това. Диаметърът на тръбата според мен трябва да е между 3 и 4 мм.

--- Край на цитат ---

Едножилен меден проводник.

mitko0888:

--- Цитат на: daddy_g link=topic=700.msg119159#msg119159 date=1592473534 ---Едножилен меден проводник.

--- Край на цитат ---
Напр. мостов кабел, или какъвто има в магазина.

eurostar:
Благодаря много. Сега се сетих, че вкъщи в София имам цял кашон с такива кабели. Супер решение! :ok:

eurostar:
Колеги, вчера пратих питане до един от корифеите на френския железопътен моделизъм относно сигнализацията на моя макет. Днес получих отговор-роман с обяснение кой семафор от кой тип трябва да бъде. Както и вие споменахте, той ми каза, че ми липсват предупредителните семафори, а за сервизните зони - виолетова и бяла светлина.

Относно това, че на макета има немска архитектурна част около Баден-Баден, той ми препоръчва да сложа там немска сигнализация. Замислих се, но сигурно няма да го направя, защото имам вече 60 френски семафора и трябва да ги използвам. За швейцарската част ми каза, че мога да направя компромис и да ползвам френските, защото сигнализацията в Швейцария била почти идентична с френската. Плюс това аз имам само една теснолинейка в тази част.

Това е. Нямам търпение да се прибера в София и да се хващам за работа по макета. А и трапезният моделизъм ми липсва! :haha:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия