Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Градински железници

<< < (2/6) > >>

TheJackal:
Ха, ха, ха - добре го каза бат`Адри! В интерес на истината това не е лошо като идея, но се искат доста средства и най-важното терен. После и предполагам ред ходенета по инстанции. :)

lubomir:
Ако терена и градината са частни е нужно разрешението единствено на собственика, който е пожелателно да е част от нас.

TheJackal:
Имено -проблема е в терена. Не знам кой ще се съгласи на тази крачка, защото си е вид атракция. А се иска поне и терена да е минимум 4-5 декара. Кой ще се заеме с изработката на локомотивите и вагоните, продаватли се и на какви цени съответно. ???

lubomir:
Мдаа, явно пак съм избързал във времето. Нищо ще изчакам 10-20г. Като си направя първия модел ще пусна снимки. Дано пък тогава да има заинтересувани, и най вече хора дето да се хванат да си направят действащи парни локомотиви. Една такава машина се прави 1-2г, обаче определено си струва всеки цент.
Все пак очаквах като се включат повече хора в тая тема да се реши в какъв мащаб да се работи, за да може да се кара на повече трасета в страната. Зер няма да е само мойто я!

Maktub:
Няма нищо лошо в градинските железници, но ми се струва, че поне на този етап по нашите географски ширини си е доста сложно начинание: малцина са хората, които живеят в къща с двор, който да позволява изграждането на градински макет; ако разчита някой да го направи някъде на вила, много бързо ще се намерят хора, които ще пият по една ракия за здравето на моделиста, продавайки във вторични суровини металните части.  :( А иначе каква ли би била мащабната скорост на едно ICE примернов 1:22 или още по-едър мащаб...  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия