Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

бои

<< < (7/9) > >>

pach:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=719.msg18717#msg18717 date=1233676373 ---
Тони не си прав! Ако в БДЖ мърлящината е навсякъде, то не бива в никакъв случай да я пресъздаваме и ние! Стремежът към прецизност е един от най-важните моменти в нашето хоби! Абсолютно всеки недоизпипан детайл се вижда на макета!
Защо Васко си играе по цяла година да направи един локомотив точен и прецизен, без никакви криви ламарини, пластове боя и т.н? Вярно е, че той прави едно кранче, или една дръжка за времето, за което ти отливаш цяло депо с 04 или 06! Но в крайна сметка важен е крайният резултат!

--- Край на цитат ---

Абсолютно правилно и вярно!!!
 :good:

--- Цитат на: toniemi link=topic=719.msg18719#msg18719 date=1233683649 ---Зависи от това,кой на какво набляга,какви критерий и вкусове има.Аз пресъздавам Българската действителност.Важното е човек да е удволетворен от трудът си.
Ти и Васко сте правили толкова машини и за това пуснах тема в която се надявах да ги видя.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1000.0.html

--- Край на цитат ---

Това пък е самостоятелният избор и решение на всеки .
 ;D

XRISTO:
Едно въпросче на тема бои (към знаещите и опиталите вече  ::)) :
Искам да разтворя боя на "Revell", а не зная с какъв разредител ще е най-удачно.Не е втвърдена напълно, но доста се е посгъстила и ако я оставя така - след 2-3 месеца, особено като се постопли  и ще се скапе. :no: Естествено, най-удачно би било да си купя нова, но не съм от София и би ми излязла двойно, даже тройно (с куриера), което не ме устройва.  :hi:

Жоро:
АМВ, МРТ и други безалкохолни нап.., опаа, и други разредители за блажна боя :declare:

XRISTO:
Благодаря, не очаквах, че така лесно ще ми се реши проблемът.Вече си представях някакви терпентини - суми, та суми...  :hi:
МРТ поимвам, а АМВ - в несвяст.  :good:

pach:
ВСе пак пробвай на отделни капки а не в цялото количество.
Производителя препоръчва както за старото , така и за новото си производство, ЕДИНСТВЕНО И САМО фирменият разредител.В противен случай , ефекта от разни "бабини" рецепти в 80 % от случайте е ...поразителен!
ПресичанЕ и последващо изхвърляне на боята.
А според боята , се случва , газ да не действа, но терпентин  - да .МРТ я пресича, а АМВ я прави на лепило. Комбинациите са толкоз много , щото рядко се получава желаният ефект.ПРобвайте с малко количества, за да не се ядосвате.
Това е задължително не само за Ревел , а за всички бои!
Чете си все пак на опаковките какво пише , за да не влизате в излишни терзания и разходи.
 ;D ;D ;D

Съгласно новите разпоредби на Европа, вече и у нас навлизат моделните (и не само) бои, които са на водна основа, тях само можеш да ги пресечеш с всичките по-горе изброени органични разстворители за "блажна" боя.
 :haha: :haha: :haha:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия