Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
бои
piko1:
ох за ревел единствено и само АМБ и то на Оргахим
НО колеги да ви кажа че бъркате като ползвате емаил лакове истината е в акрила
не напразно стендовиците ползват акрил и емаил лак обаче не на ревел а на Агама и Модел Мастер
тези на модел мастер стават само със фирмен разредител да се разреждат докато акрила се разрежда с стария добре известен разредител H2O нанася се с четка аерогаф и каквото ти падне важното е да се научиш да не оставяш следи със четката те. не повтаряш по няколко пъти ползването на четки с много нули е нежелателно за големи повърхности те са за малки детайли избягвай четки с синтетичен косъм
само с естествен малко по скъпи са но ако искаш качество това е начина те за да боядисаш локомотив ти
трябват няколко вид четки от няколко нулички до 2-6 плоска след това може да полираш след това матов прозрачен или сатен лак пак да се полира
мога да продължа така до безкрай
що се отнася до тонката той много добре се е справил с последното си творение направо отлично даже си се е справил всичко си идва от опита колеги
Best Ripper:
И не сипвай много разредител!!! Всяка боя се прецаква, ако сипеш 30-40-50% разредител /в количеството съотношение/. .Ако не веднага, то след известно време... :yes:
Dare_Devil:
Още един глас за акрилните бои на Агама. Ползвам ги за стендови модели и им изневерявам само ако спешно ми трябва цвят, който в момента го няма в магазина (в тази връзка съм адски доволен от емайловия хром на Модел Мастер - вършил ми е превъзходна работа за огледала, рефлектори на фарове, хидравлични бутала, ножове, мечове, прозиращ метал под олющена боя... и в 1:72 и в 1:35). Освен това при евентуална грешка акрилните бои се свалят много по-лесно от емайловите.
zazo:
Я да питам и аз в тази връзка, Хумброл някой знае ли от дека, мога да си купя?
Dare_Devil:
Ако не се лъжа в Нирахоби имат.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия