Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Доволни ли сте от постигнатото в живота?

<< < (8/15) > >>

EMPEROR:

--- Цитат на: zazo link=topic=722.msg9014#msg9014 date=1219395073 ---...натиска върху съвременния човек в посока да бъде превърнат в автоматизирана корпоративна единица със съответните социални и икономически модели на поведение е толкова силен...

--- Край на цитат ---

Още една истина... :)
Все си мисля, че навсякъде по чужбинско е така... но там поне знаеш за кво блъскаш... тука блъскаш и на края на месеца пак броиш жълтиците... при все, че аз си мисля че вземам заплата доооста над средната...

jopeto:
    В житейски аспект не съм постигнал нищо материално. Единственото нещо което може да се нарече постижение е кирливата ми диплома, дето е пропита от пет години лишения, унижения и къртовски труд. Сегашната реалност ме приковала финансово и ми е предначертала съдбата да не мога да създам дом, да не мога да създам нормално семейство и изработените от мен-пари да отиват за вегетиране. Гледам безмълвно как "най-хубавите" ми години си отлитат в надпревара с останалите овце за търкалящите се жълти стотнки, подхвърляни от престъпници и политици. Някой ми казват - Ти си млад, не говори така! - Ама аз младост не помня да съм имал.  Пада ми се само честта да гледам геноцида и да се "наслаждавам" на успешния прехода от развит социализъм към нео-комунизъм в най-чист вид. Живеем, както казват някой в свободна страна, ама аз се чувствам роб. Роб съм на едни престъпници, дето се самонаричат "елит". Тези престъпници,  парите от пенсиите на моите и на вашите родители, ги дават на едни "хора", дето не могат да пишат, за да гласуват за тях. Тоя същия  "елит", парите от моите и вашите данъци ги дава на едни кибици, дето срещу 400 лева месечно са готови да бият по площадите, когото им заповядат, независимо от пол и възръст. Как го беше написал човекът с брадата? - "Закона е за роба!". За "елита" ,закони няма! Та мога да добавя тука още нещo :  - Робът се стреми към свобода, а свободния към съваршенство! Ако сме наистина свободни мисля, че в тази тема щяха да преобладават положителни отговори. - Хора, бъдете свободни !       

Der Hetzer:

--- Цитат на: jopeto link=topic=722.msg9048#msg9048 date=1219444798 ---    В житейски аспект не съм постигнал нищо материално. Единственото нещо което може да се нарече постижение е кирливата ми диплома, дето е пропита от пет години лишения, унижения и къртовски труд. Сегашната реалност ме приковала финансово и ми е предначертала съдбата да не мога да създам дом, да не мога да създам нормално семейство и изработените от мен-пари да отиват за вегетиране. Гледам безмълвно как "най-хубавите" ми години си отлитат в надпревара с останалите овце за търкалящите се жълти стотнки, подхвърляни от престъпници и политици. Някой ми казват - Ти си млад, не говори така! - Ама аз младост не помня да съм имал.  Пада ми се само честта да гледам геноцида и да се "наслаждавам" на успешния прехода от развит социализъм към нео-комунизъм в най-чист вид. Живеем, както казват някой в свободна страна, ама аз се чувствам роб. Роб съм на едни престъпници, дето се самонаричат "елит". Тези престъпници,  парите от пенсиите на моите и на вашите родители, ги дават на едни "хора", дето не могат да пишат, за да гласуват за тях. Тоя същия  "елит", парите от моите и вашите данъци ги дава на едни кибици, дето срещу 400 лева месечно са готови да бият по площадите, когото им заповядат, независимо от пол и възръст. Как го беше написал човекът с брадата? - "Закона е за роба!". За "елита" ,закони няма! Та мога да добавя тука още нещo :  - Робът се стреми към свобода, а свободния към съваршенство! Ако сме наистина свободни мисля, че в тази тема щяха да преобладават положителни отговори. - Хора, бъдете свободни !       

--- Край на цитат ---

Много верни неща си написал, веднага се досещам за стария герб на България, който по-скоро символизира надгробен паметник - създадена (родена) 681 унищожена (умряла) 1944

XRISTO:
Май за "умряла" трябва да се смята 1989.  :( Преди имаше държава,макар и тоталитарна.

Der Hetzer:
Че това държава ли беше?
Баща ми чака 14 години за да има привилегията да си купи червен Москвич... В Италия се чака няколко месеца за червено Ферари. Всеки Петък вечер се гледаше руска телевизия, програмата "Время", скапани руски филми и всякаква подобна тор. При цена от 40 стотинки за руски филм киносалоните бяха празни и ни издаваха (тоест задължително ни продаваха) едно картонче със емблемата на "Асамблея знаме на мира" (една от малоумните измислици на плешивата дъщеря на правешката кратуна), което се явяваше нещо като членска карта и важеше за всякакви дебилни соц. филми, с което се надяваха да си напълнят киносалоните, но те си оставаха празни. Интересно защо ли при цена от 95 стотинки, когато даваха Междузвездни Войни или Индиана Джоунс, кината бяха препълнени. Имаше магазини като Кореком, в които се продаваха срещу долари всякакви удоволствия, но го имаше и момента ако си купиш долари на черно и те хванат, идва някакъв тъп милиционер, арестува те и ти държи сметка откъде ги имаш. Един Ливанец по онова време ми купи касетофон Хитачи с отделящи се колони на негово име, иначе трябваше да се принудя да притежавам някое изделие от типа на ВЕФ или Финезия, на което да си слушам касетките (и те корекомски, защото руските и ОРВО-то за нищо не ставаха) със музиката, която някои тиквеници се опитваха да забраняват (е, колкото и да ги е яд - не успяваха). В училище ни караха да пишеме писма на непознати съветски другарчета - е, не написах нито едно, за сметка на това сега разните скайпове и месинджъри са ми пълни с контактите на стотина да ги наречеме условно "жители на Западна Европа", с които сме си фиркали по кръчми итн, докато някога имаше и тиняци, които да те натопят ако разговаряш с някой чужденец и после пак при малоумниците в районното да пишеш обяснения "тоя какъв е, от къде го познаваш, какво си говорихте итн". Имаше информационно затъмнение и цензура за всичко (или поне така се опитваха да го направят, но с променлива успеваемост, за тяхно най-огромно съжаление). По тази тема може да се пише още много, но не искам да ме обвинят че се опитвам да политизирам форума и още по-малко да хваля сегашните престъпници или да обяснявам че сега е по-добре от тогава. Единствено се радвам, че тези гореизброените "мъдри решения" и правила вече не важат, ако тези времена бяха останали, щях да съм изгнил в някой трудов лагер или някой еничарин да ме е застрелял с отровна сачма от чадъра си  :(

Затова, като година на смъртта/разрухата посочвам 1944 г. - края на нормалната Българска държава

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия