Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Доволни ли сте от постигнатото в живота?
Der Hetzer:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=722.msg9002#msg9002 date=1219344820 ---
--- Цитат --- За мое съжаление все още не съм станал мултимилиардер и не мога за няколко дни да си купя всичко, което искам, но пък така тръпката и насладата при всеки нов вагон или локомотив е по-голяма, както и удовлетворението.
--- Край на цитат ---
br118 , тези твои думи са много верни - смятам , че ако един ден човек има пари за всичките си мечти,които почти са винаги пряко или косвено свързани с парите,то въпросният индивид би деградирал,ще рухне - просто всичките ти желания стават изпълними,тоест губиш тръпката.За една-две седмици ще се сдобиеш със всичко в НО , примерно и после?Ще ти омръзне много бързо.Мерси,предпочитам да се числя към средната класа -там всичко е достижимо,но с времето си. ;)
И Тони е прав,че човек трябва да има за какво да мечтае - иначе както споменах горе - деградира.
--- Край на цитат ---
Като се замисля някак си ако можеше да ми изпаднат кинти накуп да си направя макета, пук после нека съм мизерник и да си кълва вагонче по вагонче... Още от много отдавна мечтата ми беше да си направя макет и тогава както и сега си казвах, че е по-добре да имам приличен макет, пък ако ще на него да се търкаля само ластичния локомотив с 2 мечтовоза. Без макет, всичките тези локомотиви и вагони придобиват смисъла на колекция от колички на Мачбокс. В този смисъл ме кефи изказването на Владо, че много-много не набляга на подвижния състав, а повече на макета. Е, в случая, все още нямайки макет, мисля че съм се подготвил прилично да имам какво да сложа когато проимам, така че няма да се изложа ;)
XRISTO:
--- Цитат --- В този смисъл ме кефи изказването на Владо, че много-много не набляга на подвижния състав, а повече на макета.
--- Край на цитат ---
Мдам...Владо е прав,но и аз , за съжаление допускам същата грешка.Трудно се започва-аз още се ровя из релсови планове и нищо не измислям.Всички ми казват,че първият макет трябва да е прост.Добре,но като го направя и после какво , да го изхвърля,че да правя по-сложен ли?Та нали място за втори нямам?Много са факторите,спъващи моделистките ми пориви,включително и финансови.Нека наесен всички да се приберат от отпуски и ще измисля някакъв що-годе приличен план,който да да кача и да го обсъждаме - иначе сам,без чужди съвети и мнение-едва ли ще добия увереност,че се движа в правилна посока.То стана оффтопик,май,ще извинявате. ::)
Adrian:
Мисля ,че авторът на темата съвсем нямаше предвид хобито.....
EMPEROR:
Хайде за хобито тук - http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/board,11.0.html
zazo:
Винаги може още, повече или нещо различно от настоящето. Да не говорим, че самооценката на постигнатото се променя ежедневно. Обвинявали са ме че не съм амбициозен. И ако това означава, че за мен работата е средство а не цел, може би е вярно, защото за мен на първо място стои амбицията да съм добър човек, баща, съпруг и едва след това идват другите неща някои от успехите си, за да постигне други. Да не говорим, че натиска върху съвременния човек в посока да бъде превърнат в автоматизирана корпоративна единица със съответните социални и икономически модели на поведение е толкова силен, че самото устояване на този натиск, за мен е част от амбициите ми. Ако не ме разбирате, спомнете си началото на Fight Club с масичките, чинийките и мебелите ;). В крайна сметка важни са моментите, в които човек се чувства истински удовлетворен и щастлив. Така че, гледайки си от моята камбанария, съм сравнително доволен от постигнатото, но не спирам да мечтая.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия