Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Доволни ли сте от постигнатото в живота?
Adrian:
Не знам доколко асоциираш 'тъпченето на място' с липсата на пари, или обратното - 'че се движиш напред' защото имаш много пари ? - това са измамни асоциации !
Предполагам обаче защо те налягат такива мисли - да те успокоя ,че е нормално :)
Неизбежно е ...защото навсякъде виждаш по-тъпи от теб боклуци , които демонстрират богат живот и почваш да се комплексираш ; + недостига на пари = си е за замисляне...'аз тъп ли съм , мързелив ли съм,кво правя изобщо"... и т.н.
Аз съм по-стар от теб на години и с оглед на опита и пътешествията , които имам , както и корено-различните хора , които познавам (от бедняци - до мултимилионери, от простаци до математически гении), мога да ти кажа следното :
XRISTO:
Аз съм от най-неамбициозните гадини на света.Нищо не съм постигнал,и нищо не искам да постигам.Така или иначе резултатът е един и същ - като пукна,ако ще всеки ден да ме споменават-на мене ще ми е все едно(къщата и двете коли няма да ги заровят с мене в гроба - то ще трябва с фадрома да ми копат гроб,баси ;D).Важен е мига,а той с блъскане и амбиции не се постига,дявол го взел.Защото блъскането и стреса в големи количества те карат с годините да губиш истинският вкус към живота,просто нещата се изместват и деформират в друга ,вещоманска насока,в която намираме лъжливо и мимолетно удовлетворение.
EMPEROR:
Никой не говори за мутрите Адри... а явно за конкретни моменти и изпуснати възможности.
Христо... тая къща няма да я отнесеш със себе си, а евентуално ще отиде при децата ти... или ти не искаш да им осигуриш такова нещо?
То по твойта логика човек не трябва да се изучава ами от раждането само да лежи, да яде и да с**е с извинение...
Аз пък искам да се развивам в областта в която работя, а и не само там... и в много други. Искам да знам за какво живея, а не да мисля "така или иначе резултатът е един и същ"...
Adrian:
всичко е вътре в теб - в съзнанието ти . Всеки миг , всеки цвят , всеки звук , любовта и омразата , вярата , жаждата за повече , желанието да сътвориш и да оставиш след себе си , топлината и студът , авантюризмът ,...и какво ли не ! Винаги съм си казвал ' не спирай , не заспивай, дишай!"..ммм, чувството за добре свършена работа е великолепно , мен ! Когато го изпиташ , знай че си направил крачка напред !
И ако няма пари - не се отчайвай ! - значи нещо не правиш правилно !?
И не забравяй , че да миеш чинии за да имаш пари е голяма простотия , мен ...
Adrian:
Щом си програмист - бъди най-добрият ! - създай продукт , който да скъса главите ! Да те потърсят от големите компании , да си го патентоваш , да подпишеш договори...парите сами ще дойдат! Сега му е времето - действай ! - докато си млад!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия