Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Доволни ли сте от постигнатото в живота?
EMPEROR:
Ех, не е само до материалното... и не всичко е само в съзнанието на човек. В крайна сметка забравяте нещо много важно... човек сам е само за кенефа... а липсата и на човек до койдо да се радваш, че се будиш всяка сутрин и лягаш до него щастлив всяка вечер, рано или късно си казва думата.
А да то така става - бъди най-добър... щрак с пръстите и всичко е ток и жица...
Der Hetzer:
Всеки мисли сам за себе си как да прогресира в една или друга насока - дали ще е заради удовлетворението професионално да бъде още по-добър или най-добрия, дали ще е за пари или пък да се извисява духовно. Достатъчно големи сте всички, за да си взимате сами нужните решения. Аз също лично не съм доволен, поради някои грешки от моя страна сам съм изпускал какви ли не възможности (нямам предвид материални) и донякъде съжалявам, че в даден момент съм постъпил по един начин, а сега постоянно си повтарям, че ако можех да върна времето назад, щях друго да направя. Е да, ама не мога да го върна, затова е казано че човек сам се учи от грешките си и това му помага да не ги повтаря, трябва просто всичко това да го превъзмогнеш в себе си и да гледаш напред. Все пак плановете и мечтите са това, което ни тласка напред, друг е въпроса че има доста вярно в приказката "Животът е всичко това, което ни се случва, докато си правиме планове за бъдещето"... Отделно от това лично за себе си съм недоволен, че в момента един вид живея по инерция и за доста неща ми е безразлично какво става, но това го отдавам на моментната липса на вдъхновение, предполагам всеки го е изпитвал в определен период от живота си. Все пак не всичко е толкова сиво, по някой път и розово-лилавото може да е лошо, особено когато гарата ти е фабрично боядисана в такъв нелеп цвят, но винаги има решение - отиваш до магазина на съседната (в моя случай съм географски облагодетелстван) улица, взимаш боя Ревел номер 17 и проблема е решен :)
Така че безизходни ситуации няма ;)
Adrian:
мисля , че ключът е в СЪЗИДАНИЕТО - да създадеш и да оставиш нещо след себе си ! -нещо , което да те запази завинаги жив за поколенията ! ( Тони , не са смей ва!)
Adrian:
Посредствеността убива . В златната среда развитие нула
EMPEROR:
--- Цитат на: br118 link=topic=722.msg8973#msg8973 date=1219317215 ---... Отделно от това лично за себе си съм недоволен, че в момента един вид живея по инерция и за доста неща ми е безразлично какво става...
--- Край на цитат ---
Дам разковничето...
И между другото не отворих тая тема, за да се жалвам аз и да коментираме това, а за да каже всеки за себе си как оценява развитието си до момента...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия