Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Станислав Загорчев в НО
EMPEROR:
Ми че той и Мишолини (misho_tabakoff) е решил така да го прави за момента... вижте неговия макет... :)
staff123:
Ако платформата я направя от алуминиеви Г-образни профили, подредени като скара, а отгоре покрити с пласт стериопор 5см ще стане леко като конструкция.
Дали ще бъде достатъчно здраво и удобно?
staff123:
--- Цитат на: Maktub link=topic=753.msg9395#msg9395 date=1220318695 ---Следователно изкачването ще бъде в планинска или поне хълмиста месност, иначе би било нелогично да бъде само естакада, а дори и да е естакада ще се получи следното: изкачването, което започва от северозападния ъгъл ще минава в най-високата си част точно покрай въпросната чупка на югоизток и ще се спуска до кота нула в югозападния край. Следователно издигнатата част от макета ще бъде точно пред теб и всяко нещо, което ще искаш да правиш, да поправиш или дори да поставиш дерайлирал вагон в северозападната част, ще представлява проблем, защото ще трябва да се пресягаш през планината и моста. От друга страна, заставайки в югоизточната чупка, ще виждаш точно пред теб планината, която ще закрива поне частично останалата част от макета. По-логично е да завъртиш нещата така, че планината в най-издигнатата й част да бъде в северозападния ъгъл, докато ниската част на макета да бъде пред теб, към чупката.
--- Край на цитат ---
Относно видимостта до макета може би няма да е толкова страшно, тъй като разликите в котите на близката и далечната страна на макета (гледано от вдлъбнатата чупка) не са големи. От порядъка на 5см. А дори и да са 15см пак ще имам достатъчна видимост. Поне според мен. Направих нова схема с релси Roco Line 2,1mm (Code 83) с WinTrack понеже с WinRail така и не разбрах как се правят наклоните. Така вече имам представа за макета в 3D вариант.
Ще оставя по 50-ина см от страните, които бяха "залепени" за стените на север и на запад, за да мога да оперирам по макета.
Но по-важното за момента за мен е изпълнението на платформата.
staff123:
Появи се и нов вариант, който мисля, че е по-добър и по-раздвижен от предишния:
staff123:
.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия