Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Станислав Загорчев в НО

<< < (6/13) > >>

eurostar:
Предишният ми макет беше малък (120 х 240 см.) и го бях направил като шкаф, който пада - има такива легла, които се прибират към стената и се отварят, когато ги ползваш. От едната страна плоскостта се държи на рамката, а от другата има крака, които падат. Рамката ми беше 40 см и целият релеф се побираше вътре. Просто още една идея, при която се пести пространство, а макетът изглежда като шкаф, когато е вдигнат. Естествено всичко трябва да е фиксирано много здраво към основната плоскост.

vania85:
Мисля че тунела е прекалено дълъг  ??? а за макет с такива размери няма смисъл да криеш цял влак в него! Плюс това става труден за обслужване  ;) Хубаво е също коловозите на гарата да са повече на брой, така повече неща ще са в готошност да потеглят :)

staff123:
Да, разглеждах подобен макет тук във форума. Но проблемът отново опира до това, че няма къде да сбутам такова легло или нещо от такъв тип. За момента единственото удачно решение си остава с висящия макет. А не ми идват други рационални идеи от какво да направя подмакетната конструкция.

staff123:

--- Цитат на: vasko58 link=topic=753.msg9597#msg9597 date=1220996786 ---Мисля че тунела е прекалено дълъг  ??? а за макет с такива размери няма смисъл да криеш цял влак в него! Плюс това става труден за обслужване  ;) Хубаво е също коловозите на гарата да са повече на брой, така повече неща ще са в готошност да потеглят :)

--- Край на цитат ---

Точно от това се опасявах - дългия тунел. Не знам какво да го правя. ???
Гаровите коловози вече са 3:

pach:
Дългият тунел ще е по-ефективен , ако го "сгънеш" не зад гарата а под нея.Така ще спестиш още 20-тина см. от общата площ.Ако го оставиш така , пусни още един коловоз от гарата над него .В момента така изграден тунела се обезмисля (освен че крие нещата от погледа).при такъв тунел задължително отгоре пространството се оползотворява ...
Колкото до наклоните - вероятно имаш предвид 20-30 % (а не 2-3)!?
 ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия