Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Станислав Загорчев в НО

<< < (7/13) > >>

pach:
Подмакетната конструкция си я направи от класически тип - носеща скара от летви с размери 20 х 60 х n и от горе шперплат > 10 мм. или пък от "Симона".впрочем видях при Жоро парче от Симона - много е удобно , лека , държи винтове , пирончета , С200 и е по-лека и най вече не се измята , като дървеният материал...Остава да проверя на какви цени се продава.

Adrian:
За дългия тунел мога да дам съвет , защото на 2-рия ми макет имах такъв :

в правия участък външната му стена си я направи със стъкло - 2 плъзгащи крила - като витринка - и разиграй метро станция ; адски е гъзарско , стига да не е долепена до стената точно тази страна - за да може да се кефи зрителя ,
не знам дали го обясних добре - разбра ли ме ?

Така ще можеш и да обслужваш евентуални аварии ;)

vania85:
Идеята за метростанция е много добра ;) особенно ако има голям подлез през който тя да се вижда, със стълби и ескалатор ;) Коловозите на гарата е по-добре всички да са преходни защото и без това твърде много глухи коловози имаш :)

Adrian:

...или пък го направи така , пак е атрактивно !  >>>

staff123:

--- Цитат на: Adrian link=topic=753.msg9605#msg9605 date=1221024128 ---За дългия тунел мога да дам съвет , защото на 2-рия ми макет имах такъв :

в правия участък външната му стена си я направи със стъкло - 2 плъзгащи крила - като витринка - и разиграй метро станция ; адски е гъзарско , стига да не е долепена до стената точно тази страна - за да може да се кефи зрителя ,
не знам дали го обясних добре - разбра ли ме ?

Така ще можеш и да обслужваш евентуални аварии ;)

--- Край на цитат ---

Северната и западната страни вече не са долепени до стени, както беше по първоначалния план, а на по 80см. Не знам дали ще е достатъчно, за да може зрител да се "наслади" на метростанцията. Следователно по-скоро ще бъде по втория начин, този с "дупките". От друга страна върху площта над него мислех да разположа гарата, за да не скрива коловозите от погледа. А ако пусна коловоз над тунела...абе къде ми е гарата бе?!?! ;D
Всъщност разстоянието от северния коловоз до ръба на макета е нещо като 18-20см, а не мога да изместя всички релси на юг, щото ще излезна от размера.

??? ??? ???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия