Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Станислав Загорчев в НО
Dispatcher:
Темата за Симоната е отцепена и преместена тук http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,782.0.html
staff123:
ХМ, нови промени по местоположението на макета. В крайна сметка ще ходи в къщата на баба ми и дядо ми във Велинград. Идния уикенд ще ходя натам, ще измеря стаята и ще се правят нови планове.
...
Егати хамалогията с тва избиране на мястото...
staff123:
Ето го поредния вариант за развитието на моя бъдещ макет. Според размерите на стаята малко доразвих стария вариант и се получи това. Написаните размери са тези на цялото пространство, с което разполагам. Ще се позанимавам още стига да имам повечко време. Приемам всякакви съвети.
:)
pach:
Ако разполагаш в действителност с тази площ , то помисли за нещо по-различно от тази схема (при това силно напомняща на една друга) защото сега не се връзва най-голямата гара да ти е отзад...и въобще доста хаотично ти е всичко , няма ясно разграничение на обособени зони , както казва Сашо - къде е гарата всъщност? Или пък Жоро - не виждам междугаровите разстояния навсякъде...
За да може конкретно да си говорим , не е лошо да обясниш с по едно изречение кое за какво си предвидил , как го виждаш...и тт данните не си описал (например какви радиуси ползваш и защо !?
...и т.н.
;D
staff123:
--- Цитат на: pach link=topic=753.msg14677#msg14677 date=1228977018 ---Ако разполагаш в действителност с тази площ , то помисли за нещо по-различно от тази схема (при това силно напомняща на една друга) защото сега не се връзва най-голямата гара да ти е отзад...и въобще доста хаотично ти е всичко , няма ясно разграничение на обособени зони , както казва Сашо - къде е гарата всъщност? Или пък Жоро - не виждам междугаровите разстояния навсякъде...
За да може конкретно да си говорим , не е лошо да обясниш с по едно изречение кое за какво си предвидил , как го виждаш...и тт данните не си описал (например какви радиуси ползваш и защо !?
...и т.н.
;D
--- Край на цитат ---
Това е много елементарно и постно развитие. Бях сигурен, че няма да се хареса. Честно да си кажа не знам защо изобщо го постнах. В момента имам една друга идея, с нещо като диагонална гара. За жалост в момента не разполагам с достатъчно свободно време, за да я довърша, заради защити и заверки в университета /пък и наближава сесията.../. Но все ще измисля някакво време.
Ще гледам примерно радиусите на кривите да не падат под 480мм, тъй като по-дългите вагони /особено пътническите/ излеждат глупаво, пък и се стремя да се доближа до "истинските радиуси". Малко по-късно днес ще опиша кое за какво и що.
;D :) :P
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия