Уф ,не мога да си намеря програмата (пък и линка откъдето я дръпнах :-[) за изчисляване на модули в крива , та ето какво направих с Винрейла на пиковски релси и не е точно ,
Ами аз съм го казал - това е само приблизително скициране , за да обясня идеята , пък ти кат броиш релсите , разбира се че няма да ти излезне сметката.То и радиусите са други - но поне отделен коловоз по който да се изтеглят маневрите има загатнат.
Ако си схванал идеята , ще си направиш (може и за тренировки само - развива фантазията и пространственото виждане
) точни изчисления , схема и т.н.
Въпроса бе не за точен проект , а за концепцията която ползват в други клубове.
Ако искате откривайте топлата вода - все някой трябва да бъде в страни от утъпканата пътека...
Аз само ви разясних и предложих - но вие си решавате...
Владо е прав - така петролната база минава на заден план , но пък оползотворява по-добре пространството около модулите (стандартните).Въпрос на виждане е дали така магистралата ще ги закрива .Според мен на заден план си се вижда всичката маневра (то за това е и изтеглителният коловоз - да си не мешат капите с магистралата
) и била тази маневра в движение или на място , ще си е един чудесен фон на преминаващите по магистралат влакове.При това когато има движещ се влак и спрял влак , човек първо се заглежда по движещият се , а след като отмине "открива" и спрелият , тоест това си е в човешката природа , кое да гледа с приоритет.Пък и въпрос на вкус - аз макет (модул) правя за да виждам в движение подвижният състав.За неподвежно съзерцаване си имам витрина и диорама (може би
).