Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Приемам съвети за направа на макет
mill:
Здравейте на всички хобисти,машинисти и весели идеалисти:).Ще Ви помоля за съвет как да направя замисления от мен макет.От дълго време разглеждам схеми,но основно до сега си набавях релсовия път.Мога да се похваля,че от асортимента на PIKO имам почти всички видове /без късите/.Та тъкмо когато си мислех,че...някога когато имам време ще го правя,ме обхвана желанието с нова,още по-голяма сила.
Та за макета ,тук http://store.picbg.net/pubpic/4F/BB/9293b7e5ccd54fbb.JPG може да видите схемата ,аз го начертах с WinRail7.0 почти същия,като в закритата част /тунела/ще е единично трасе,не 3 както е по-схема.
Приемам всякакви съвети за оформяне на ландшафт,наклони на трасето и как може да се направи дигитално или аналогово захранване.Абе всичко каквото Ви дойде като идея.Така може да се получи интересна тема от която за в бъдеще и други начинаещи да имат полза ;) ;)
P*S* Ще се опитам да прикача и WinRail /mit-13.ral /файла за да видите аз как го очертах,дано да успея:)
GG1:
Zdraveite, suvetite mai shte budat s procesa na rabota, proektut Vi e super na men mi haresva, haide po-skoro da ima i drugi snikmi, uspeh, i nai-veche vreme. ;)
Vlado:
Амбициозен проект! Поздравления! Съветът ми е: подготви се добре преди да почнеш - чети много и знай точно какво искаш да се получи. После действай! Успех! А имаш ли нужда от съвет, точно тук е мястото да си задаваш въпросите.
:)
Жоро:
Здравей и на теб!!
Преди да почнеме със съвети, кажи с какви размери ще бъде макета. Иначе изборът ти за първи макет е добър . С малки корекции тук там, може да стане много интересен.
Жоро
mill:
Благодаря на всички :).Ами макета по скица е с размери 2 550 мм. х 1 300мм.Обаче тая схема е правена около 1950г. от Гюнтер Фром/1927-1994/ Тоя пич е бил маниак на тая тема .Нещо подобно е книгата на Ю.Ботев,ама изглежда като книжле в сравнение с тази на Фром.350 страници ама всякакви обяснения-каквото се сетите,как се слага 3 камъче на четвъртата траверса...но всичко на немски.Пък ако дам да я превеждат ,то един макет ще си купя -полуготов:)))Та със сегашните размери на релсите /piko/ е о/о 3 х 1,6 м.Днес поръчах последните релси 4 х 940мм 8) и след 25 дни ще мога да ги сглобя на пода.
А какво искам-искам макет като на Владо ;),в смисъл ,сядам пускам влака и се кефя 2-3 часа,изпускам напрежението дето са ми вкарали през деня.Сградите на 1-во време няма да ги фиксирам.Тук http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=24018&AlbumId=85713 може да видите какви сгради имам до момента.Гарата например още съществува ,но от 1977г.е превърната в музей.Един хотел -пак в стил около 50-те,една църква,а в горния ляв ъгъл/глухия коловоз/някоя фабрика за дърводобив или въглища.И като ми скимне вдигам тези сгради и слагам със същите размери,ама по-модерни... Задължително ретро композиция .В общи линии е това.Та този макет ми се вижда малко по опростен откъм наклони,надлези и други подобни дето мисля,че се научават на втория макет вече.
А и трябва да се споразумея с тъщата за да почна да даде една стая ,има същата с такива размери .Обаче се дърпа не като магаре на лед ми...като тъща ;D,ни са води ,ни са кара.Засега я чакам да изкука още малко,а дотогава ще събирам материалите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия