Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria
Общо обсъждане на бъдещ клуб и свързаните с това неща.
Best Ripper:
--- Цитат ---...от последните обсъждания тук мина почти година...
..и като гледам сме на етап от преди две години...
--- Край на цитат ---
Шатси, реално положението много се е променило. ИМА вече един клуб /сдружение/... Друг е въпросът дали това може да бъде преглътнато от някои... :no: За две години обаче е невъзможно да се променят многовековните нашенски принципи от сорта на "Я не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле", "Пре*би другарче", "Кви са тея, да не са по-умни и знаещи от мен", "И сам воинът е воин" и т.н. Развитието на дебатите показва, че това важи с пълна сила...
--- Цитат ---Всичкото това е може би за да бъдат изчистени и най-малките детайли и да има яснота и прозрачност
--- Край на цитат ---
Жестока заблуда е, че безкрайните коментари, дрънкане, ръсене на акъл, мерене на *ишки, манивели, щанги, манометри, мащаби, производители и т.н. ще донесе до изясняване на всяка евентуално възможна, потенциална и хипотетична подробност... Цялата човешка история е показала, че с много приказки НИЩО не се прави. Все е трябвало да се появи една твърда ръка, която да направи нещо от раз... Иначе още да си бяхме в първобитно-общинния строй... :pleasantry:
Както каза един ден Венелин, сформирането на Клуб е освен всичко и своего рода социален експеримент.. докъде се е променило мисленето и манталитетът на българина за 20 години "демокрация"... Май доникъде, не мислите ли? :fie:
pach:
Тема(та е): "Общо обсъждане на бъдещ клуб и свързаните с това неща".
а кой прави коментарите??!!!!!
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/board,39.0.html
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/board,40.0.html
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/board,41.0.html
Твърдата ръка трябва да бъде подкрепена поне в началото...
Обаче това не става като се правят мили очички на тоя или оня, а и се спотайваме зад благовидното "служебно съм възпрепятстван" или "вие там решете - аз съм "за"...
Най-обичам друг да ми свърши работата - така ми остава повече време да критикувам и се бутам при "другите"...
Много е лесно когато някой ми извади кестените от огъня , пък аз после да коментирам със самочуствието на член от клуба...Така този става лошият, а аз гарантирано съм знаещ, можещ и най-вече добрият.Ми така де ...не искам да се карам с никого, аз ползвам готовите резултати и никой не може да каже нещо лошо за мен.
zazo:
Аман вече. Що трябва кой да е клуб да е някаква тотална масовка, всички да са членове и "Урааааааааааааа", за общото благо. Дори ако питаш мене колкото повече клубове има толкоз по-добре, ако ще да са по 5-6 човека всеки. Плурализъм на идеите и заниманията, всеки да може да си намери мястото.
Но не фалшиви интриги трябва да се плетат. Пикото голяма уста извади. Това нямало да стане онова нямало да стане.
Лично аз няма да участвам в никой клуб, докато не се появи "моя" клуб, ако ще и след 20 години да е това. Нямам нищо против единствения съществуващ клуб досега, но не ми се реставрира макет в 1. Значи ли това, че не участвам или си направя мой клуб с още 5-6 човека, искам да подливам вода на другите. Глупости са това.
Евала за усилията, които полагате и за това, че давате инфо, колкото често можете. Правете това което ви кефи.
Vlado:
Съгласен съм със Зазо - стига вече караници кой е по по най, кой е пръв, по-добър, по-заслужил, по-работлив, по-красив, по-як или Господ знае още какво. Нека да възприемем друг подход, този на абсолютния плурализъм - всеки избира това, което е най-изгодно за него и най му пасва на виждането и усещането за клубна дейност. Понастоящем има клуб за жп моделизъм - сдружение "ЖП моделисти". Скоро ще има още един клуб за жп моделизъм. Еми нека видим кой от тях най-добре си преследва поставените цели, работи за развитие на жп моделизма и за доброто на членовете си! Нека поставим нещата на конкурентна основа! Всеки клуб развива дейността си, привлича нови членове, доказва себе си и нуждата да го има изобщо. И тогава енергията ще отива за съзидание, а не в празни приказки, караници, интриги и в крайна сметка не по предназначие, на халост, в празното пространство. Тогава ще видим кой колко струва и има ли смисъл от съществуването си. След време може да бъдат създадени още такива организации. И какво от това?!?! Щом това ще е в полза на развитието и утвърждаването на хобито в страната ни.
pach:
--- Цитат на: Vlado link=topic=790.msg28375#msg28375 date=1253014878 ---... Еми нека видим кой от тях най-добре си преследва поставените цели, работи за развитие на жп моделизма и за доброто на членовете си! Нека поставим нещата на конкурентна основа! Всеки клуб развива дейността си, привлича нови членове, доказва себе си и нуждата да го има изобщо...
--- Край на цитат ---
Точно този подход е най-грешният според мен...
Точно защото се гледа от този ъгъл - стават тези детски недорасли
движения " Кой е по- ,по- , най-".
Създаването на един клуб е за удоволствие и обединение на неговите членове , а не за участие в някакво си съревнование...
Това да не е някаква олимпиада по моделизъм ???
--- Цитат на: Vlado link=topic=790.msg28375#msg28375 date=1253014878 --- И тогава енергията ще отива за съзидание, а не в празни приказки, караници, интриги и в крайна сметка не по предназначие, на халост, в празното пространство. Тогава ще видим кой колко струва и има ли смисъл от съществуването си. След време може да бъдат създадени още такива организации. И какво от това?!?! Щом това ще е в полза на развитието и утвърждаването на хобито в страната ни.
--- Край на цитат ---
Точно от такива грешни насоки , енергията изгоря не в съзидание , а в търсене на единоборство...
Смисълът на съществуването на един клуб, не е в доказването на неговите членове ,че са най-добрите, че нямат равни на себе си, че са сбор от "нарциси" и т.н.
а във взаимопомощта, споделянето на информация, подпомагане в движението по утъпканите пътеки, за да не се губи време в откриване на топлата вода и обединение за постигане на по-голями цели, каквито нито един самостоятелен хобист не би могъл да си и мечтае дори...
...извинете ме, но споделям лично мнение...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия