Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria

Общо обсъждане на бъдещ клуб и свързаните с това неща.

<< < (48/50) > >>

pach:

--- Цитат на: pavel75 link=topic=790.msg28377#msg28377 date=1253017738 ---Да кажа и мойто мнение. Това дето Пламен го е написал в горният пост до скоро и аз бях съгласен с него, но като видях колко много се различават мненията може би най-демократично ще е да има 2-3 клуба и всеки да си избира къде да членува.
Ако е идеята за един клуб, след като има вече регистриран един защо се прави втори тогава?

--- Край на цитат ---

Павка , точно това казвам - клубовете се правят много и ще има и още , но не защото трябва да единоборстват един срещу друг!!!
Причините Зазо ги е показал от части...

Колкото до това - кой е бил първи , кой втори и т.н. това може да се каже от хората които дори не знаят за съществуването на първите два клуба още от миналият век ...Това да се наречеш "първи клуб" смятам , че отдавна не е целта на обединението сред хобистите.Защото никога не е било целта на занятието - първият клуб е създаден още през далечната 1978 г. И какво от това?

--- Цитат на: Vlado link=topic=790.msg28378#msg28378 date=1253017994 ---...
Какво правим до тук - сбор от непримирими позиции, които водят до едно - безкрайно празнословие без никакъв реултат, отрицателни нагласи, разочарование и отдръпване на много хора от процесите на мечтаното обединение. Еми очевадно този подход не работи!

--- Край на цитат ---

Напротив , знам поне 10-15 човека с които отдавна (ама много отдавна - виж старите теми) сме на едно и също мнение, но забавянето дойде от там, че се опитахме именно да станем "приятни" на всеки един който нещо не му харесваше в нашите виждания.

--- Цитат на: Vlado link=topic=790.msg28378#msg28378 date=1253017994 --- А интересуваме ли се от това какво искат хората всъщност? Ми май не! Грижа ни е дали ще сме първи, дали ще сме единствени, да не ни се засегне честолюбието, инициативата, участието, приноса. Какъв е резултатът от тези наши напъни? Никакъв! Че какъв да е друг, след като само се караме!
--- Край на цитат ---

Ние се поинтересувахме, някой ни го казаха , други се отдръпнаха а трети започнаха всячески да пречат, да създават сплетни и интриги , та резултата ни е такъв...
Докато първите и вторите напълно ги разбирам - да това не е техният клуб - о`кей - няма нищо лошо в разликите ...
 Но виж третите ...ами тях никога няма да ги разбера - "поръчка" ли изпълняваха , от злоба ли пречеха ? Или едната завист ги задвижи?
 Така или иначе те отпадат по един, или друг начин и то не от клуба,
 а от самият живот ...
На лъжата краката са къси и интригите рано или късно излизат на яве...

--- Цитат на: Vlado link=topic=790.msg28378#msg28378 date=1253017994 --- Тогава нека измислим нещо друго! Лично мое мнение е, че изходът е в свободата да избираш! Не клубът ще избира своите членове, а отделният член ще избира в кой клуб ще участва. Направи така, че утре аз да стана член именно на клуба, в който ти си член или учредител, а не на друг клуб.
--- Край на цитат ---

А защо трябва да "направя така"?

Никого не съм му извивал ръцете , именно защото съм за свободата на избора ...нима някой ще влезне насила в каквато и да е организация , в случая клуб ???
Без желание се влиза само на едно място...

Никого никога не съм карал на сила...няма и да го сторя.
Колкото до това дали клуба ще избира своите членове , позволявам си да те поправя - изборът е взаимен - и човека ще си избере клуб , но и клубът също трябва да реши дали иска този човек.Точно в това се заключава свободата на избора - всеки е свободен да реши какво иска и е свободен именно в това си решение

--- Цитат на: Vlado link=topic=790.msg28378#msg28378 date=1253017994 --- Убеди ме, че точно "твоят" клуб заслужава моето участие в него, но без да извиваш ръце, без да се държиш непочтено плюейки по другите организации с подобна дейност. И ще спечелиш с държанието си не само мен, но и моите приятели, приятелите на моите приятели и т.н. А тогава пък ще се види кой клуб държи за своите членове и иска да се развива, кой ще оцелее и кой не. И може би ще се окаже, че въпреки сегашното привидно разделение, разединението е пътят към обединението.

--- Край на цитат ---

Аз "мой" клуб нямам , но дори и да имах , пак казвам той не би, бил създаден за да се съревновава , за брой "привлечени" членове , нито за име, нито за място под слънцето...
От тази гледна точка , един клуб не се занимава със "убеждаване" от типа елате при нас , щото "другите" са по- лошите и т.н.
Не това са целите на клуб в нашето хоби - поне аз не го смятам така.

Колкото до "плюене" по сродни организаций, съжалявам , че въобще влезнах в този дебат тук, но не съм аз този който го прави...тя в момента сродната организация е една и ако съм смятал да я оплювам или възпирам по какъвто и да е начин , нямаше да бъда сред малцината научили за нея още преди да е започнала да се осъществява, нито щях така искрено да се радвам , когато видях , документите за излезналата регистрация , нито да си позволя да представя нейният председател на вас и в частност Иво!
Винаги съм бил абсолютно добронамерен спрямо тях, и винаги съм бил честен във взаимоотношенията си с хората от това сдружение.

За съжаление дори и в този ред някой се подадоха на клюките и интригите, дадоха ухо на глупостите говорени тук и там, и започнаха да се чудят какво да правят...

А пък това говори само за себе си и не става въпрос за тепих , че да се боря за когото и да е било.
--- Цитат на: Vlado link=topic=790.msg28381#msg28381 date=1253019426 ---... И няма да участвам в никой клуб насила, защото никой не може да ме накара да участвам въпреки волята ми в каквото и да е и в тоя смисъл клубът трябва да се бори за мен, а не аз за него.

--- Край на цитат ---

За бога Владо - кой те е карал на сила да влизаш в която и да е организация?
Времето на тези организации отдавна свърши!

----------------------------------------------------------------------

А за останалото само ще кажа - мина времето на кухите декларации - една година (че и повече мина както каза Шатси) и резултата е отново този...
Идва време на действие...
Това е като при отборите ...или влизаш в ритъм и кондиция , или отбора продържава ,
 а ти очакваш следващият момент за "Назрял ли е момента за клуб?"

Рано или късно всеки ще открие клуба които иска - в това съм сигурен!

----------------------------------------------------------------------

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=790.msg28380#msg28380 date=1253018945 ---...

Аз имам няколко конкретни предложения:
1. Макет в мащаб НО, понеже е най-разпространен и има най-голямо предлагане.
2. Клубна колекция в администрация БДЖ (вече закупихме първият локомотив BR52 Roco, който ще бъде преправен на серия 15 БДЖ)
3. Епоха 1960-1970 година-така ще има и ТРИТЕ видове тракции-парна, дизелова и електрическа (което предполага всеки модел от клубната колекция да бъде пребоядисван и надписван по БДЖ)
4. Модулите за клубния макет да бъдат изработвани не както досега, всеки модул от един човек, а да има специализация- един изработва челата за всички модули, друг полага релсите на всички модули, трети озеленява всички модули, и т.н.

--- Край на цитат ---

Ясене , запомни си предложението , ще потрябва...
 ;D ;D ;D :good: :good: :good:

Vlado:
Тъй като забелязах, че на места в от мен написаните мнения припознаваш себе си като пример и обект на коментар, ще те разочаровам - нямах предвид никого персонално, а говоря по принцип.
А що се отнася до другото - ще поживеем, ще видим. Времето ще покаже кой е прав и кой крив!
п.п. Пламене, след повторно прочитане на мненията ми обаче на едно място констатирах посочване на твоята персона като евентуален автор на отричани от мен неща (относно "твоя" клуб), което е в следствие на слабости при формиране на текста, а не целенасочени действия, за което приеми моите извинения. Пак повтарям, всичко е написано принципно и не визира конкретна личност!

pach:
Владо , още от малък са ме научили , като си видя или чуя името да се разпознавам (дори когато е и от теб казано или написано) , така че какъв е проблема ?

Впрочем аватара ми (pach) не е псевдоним (за справка: виж  наказанието ти за моя бан), а аватар (или "никнейм") за този форум - и дори той ми е съставен от трите имена...

Псевдоними слагат в едни други организации ,
на които никога не съм бил привърженик!!!
 :yes: :yes: :yes:

Vlado:
Написах уточнение в по-горното мнение!

Gervasii:
който каквото иска да говори но е факт АЗ сте си играя с който искам, тъй че темата е оспамена. ако някой не му харесва че има алтернатива и се събират хора да си играят с кеф си е негов проблем. така че аз предлагам темата да бъде закючена и толкоз.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия