Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Пътуване с парен локомотив до Банкя и назад.
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
25 Май 2012, 05:57:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17]
  Изпечатай  
Автор Тема: Общо обсъждане на бъдещ клуб и свързаните с това неща.  (Прочетена 12913 пъти)
schatsi
Сделки: (12)
Sr. Member
Публикации: 499

HO и N - III, IV и V епоха гр София

Профил
« Отговор #240 -: 15 Септември 2009, 19:25:45 »

В последните десетина поста се вижда светлина в тунела..
Изкават се мнения препоръки и предложения без да се дърляме за глупости и се усеща конструктивизъм . Усеща се още и ВЗАИМНОТО УВАЖЕНИЕ и зачитането на мнението на другите ,което е показателно за това ,че СМЕ УЗРЕЛИ ЗА СЛЕВАЩАТА КРАЧКА  и вече е време да я направим...
 На всекиго е ясно ,че мненията ни не могат да съвпадат на 100% , но дори и само за това ,че се занимаваме с едно и също хоби би трябвало да ни сближава повече и да не се излагаме с приказки кой е по-по-най , кой е по-крив или кой по-прав...

Всъщност целта ми със "събуждането " на темата беше да се види колко  и кои от нас все още радуват за идеята ...И макар че се влючиха ограничен кръг от хора се разбра ,че  сме по-близо до реализирането на тази идея.. Моите уважения!
Активен
EMPEROR
Moderator
Сделки: (5)
Hero Member
Публикации: 1944

HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София

Профил
« Отговор #241 -: 16 Септември 2009, 12:53:53 »

И аз да си кажа какво мисля по въпроса, пък после който ще да се сърди...
Аз съм ЗА правото на избор и ПРОТИВ разединението.
ОК хубаво е да има много клубове и всеки да отиде там където идеите му да съвпадат с целите на дадения клуб. Но това е приложимо в Германия, Англия, Австрия... и къде ли не... ОСВЕН в България. Причината е следната... ние сме една шепа хора, а сме тръгнали да се делим. ОК един не иска да възстановява железница дето не му е присърце, друг не иска друго, трети трето и т.н. Кажете ми обаче при 20 човека и 2 клуба (т.е. по 10 човека на клуб) как точно ще се издържат тези клубове и ще развиват клубна дейност??? С какви средства? От месечните вноски на 10 човека?
От друга страна наистина има грандиозно разминаване на интересите на двата клуба... а сигурно и в самите тях ще се появят отделни групички... и май от време оно сме свикнали да се делим... делим... делим... докато накрая стане едно голямо какво - НИЩО.
Затова май не ми се ще да съм член на нито един клуб и да си вършея по макета в нас. Не ми се искаше да е така, но уви натам клонят нещата. Много лошо... 20-30 човека да не можем да се разберем по между си, а уж хобито ни трябваше да ни сплотява... А хората в чужбина и по 1000 човека са в клуб, но се разбират. Проявяват компромиси, работят заедно. Ние щом с 20-30 не успяваме, за какъв клуб говорим, развиване на клубна дейност и привличане на още хора към идеята?
Жалко наистина...

Всеки си има трески за дялкане и НИКОЙ не прави изключение... ама дайте поне по това, в което си приличаме, да го насочим в нещо конструктивно и градивно...
« Последна редакция: 16 Септември 2009, 12:55:44 от EMPEROR » Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #242 -: 16 Септември 2009, 13:53:48 »

Няма лошо Лъчо -  това си е твойто мнение...и все пак ( Наздраве!) хората които не си харесат нито един клуб, или просто предпочитат домашният макет (тоест домашният клуб), също има място под слънцето.
Доколкото разбирам основната идея на Иво за този сайт е да остане средището на "единството в различията".(това го цитирам по памет от девиза на някаква държава май...)
Сайта е и ще си остане (надявам се) мястото където ще се събираме въпреки различията в мащаби, клубове, колекции, възможности , опит и знания.
Но само ако спрем наистина да се заяждаме с едни , да толерираме глупостите на други и т.н.

Сайта е и ще си остане място най-вече за обмен на информация, при условие ,че всички я споделят искрено, вярно и точно.

Тогава всъщност ще се получи нещо все пак!
 голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Активен
EMPEROR
Moderator
Сделки: (5)
Hero Member
Публикации: 1944

HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София

Профил
« Отговор #243 -: 16 Септември 2009, 14:18:38 »

Сайта и форума никой не ги намесва усмивка
А кой какво ще прави си е въпрос на личен избор и това никой на никого и никога няма да отнеме усмивка Аз не налагам мнение, а просто излагам моето такова.
В интерес на истината в думите на всеки откривам неща общи или сходни идеи с моите и въпреки всичко има разделение между хората тъжен
Та така... аз пожелавам успех и на двата клуба и ще се радвам и двата да се развиват успешно. Най-отговорно заявявам, че нямам нищо против нито единия клуб, нито другия, нито срещу един или друг човек от форума. ДА имам търкания с доста народ, но не изпитвам лоши чувства към НИКОГО. Затова ще се радвам всяко едно ново начинание да се увенчае с успех и дори след време бих се включил там, където бих могъл да съм полезен (стига да ме искат останалите  Ще падна от смях! ). Толкоз от мен по въпроса усмивка
Активен
piko1
Сделки: (0)
Hero Member
Публикации: 654

Баш Котйо

Профил WWW
« Отговор #244 -: 16 Септември 2009, 14:31:09 »

Правете секс а не воина имаше една поговорка та така бръм значи аз против другия клуб нямам нищо нали освен разни търкания
с някой хора ама то си е нормално за това сме си и хора за да сме различни все пак в хобито се различаваме ето на Пач е по
ландшафта и макетирането и тн и тн много ясно че хора от различни поколения и с различен начин на мислене и различни идеи
и начина на изпълнението им ще имат търкания къде кой кого не разбрал и тн и тн тъи че давайте да си правим кефа
и да спрем да се ловим за гушите при най малкия намек за инъкомислие и тн и тн и тн

аи със здраве  Да!

Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #245 -: 16 Септември 2009, 14:43:17 »

,,,
Аз съм ЗА правото на избор и ПРОТИВ разединението.
...
И аз също! голяма усмивка
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17]
  Изпечатай  

Отиди на: