Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria

Общо обсъждане на бъдещ клуб и свързаните с това неща.

<< < (8/50) > >>

Сaprycorn:
Един друг слу4ай от 1997 година. Тогава провеждахме наШите 4етвъртъ4ни сбирки в локомотивно депо София. Там се намираШе и един парен локомотив серия 11, целият обраснал в треволяци, храсти, дори едно дръв4е беШе пораснало направо от котела. Тогава по инициатива на Жоро, всеки от нас, кой с лозарска ножица, кой с трион, с брадви и други подобни се4ива се захванахме да плевим и косим, така 4е да се "открие" маШината от треволяците. Цял месец се занимавахме с това дело (бяхме поне 10 дуШи) и когато работата беШе по4ти на привърШване, дойде охраната на депото с пуШки, и ни изгониха най позорно. По-късно се разбра, 4е охраната е изпратена не от някой друг, а от известен хобист, с на4ални4еска длъжност в депо София :o След този слу4ай, аз съм принципно песимисти4но настроен, 4е е възможно в България да се развива някаква клубна дейност. Дано да не съм прав!

CaLLlo:
Гадното, което в крайна сметка се случи, е че локомотивът беше изкаран, макар и с порастналото дърво в щангите и беше откаран с него при другите, до тук добре, но после обаче незнайно защо нарязан! Чудя се дали ако не бяхме го изкарали на бял свят тогава, би стоял още там и в момента, както си беше преди и както в момента е 05.01 - докаран до състояние майка плаче, но все пак там! Явно системата в БДЖ е точно такава - антилогична, или просто - да няма система!
Излиза че ние сме виновни, че локомотивът е нарязан, а искахме точно обратнато!
Стана съвсем по нашенски - "Направи добро за да изядеш лайно !!!"

Vlado:
Споко, всичко ще си дойде на мястото! Просто трябва да сме търпеливи! А ако нещата вървят така добре, както в момента, няма да е далече денят, в който клубът ще стане не просто нужен, а необходим.

zazo:
Бил съм в подобен клуб (с друга тематика) и наистина нещата се изродиха след време. Мракобесни сценарии могат да се измислят много, но въпреки това съм оптимист. По света има клубове и от по 4-5 човека. Важното е мотивацията на хората наличието на 2-3 има, които да бъдат ядрото на "нещото" и ясни цели и правила от самото начало, както и възможно най-голямо отсъствие на предпоставки за конфликти от материален характер.

misho_tabakoff:

--- Цитат на: Gervasii link=topic=790.msg9925#msg9925 date=1221675977 ---здравейте юнионисти!!!!!!!!!!! клубни мераклии!!!!!!!!!!! идеята е супер и е яка и гъзарска ;D ;D ;D ;D. отчитайки народопсихологията и дълбоките патриархални традиции на българския род ...
--- Край на цитат ---

Как ти се усука езика да го кажеш толкова сложно не знам ...  :D ;D

--- Цитат на: Gervasii link=topic=790.msg9925#msg9925 date=1221675977 ---... ама нека всеки си помисли какво е готов да сподели и да даде и тогава беседата да продължи!
--- Край на цитат ---

Точно мислех това да попитам и аз. 50 лева - ОК, но колко души могат да си позволят да заделят по 600 лева годишно за целта?! 50 лева за клуба, 50 лева такса за детската градина на хлапето, 150 лева парно през зимата .... да не задълбавам, но ако наистина ще се прави нещо такова, то хората трябва да сме наясно кой какво може да даде. Защото 50-те лева са най-малкото нещо според мен. Ако тръгнем да правим наш си макет на фремо принцип, всеки един такъв модул си гълта пари, и то не малко. Да не се окаже, че се емваме 50 души да правим нещо, и накрая да се окаже, че само 10 са останали след половин година, от които двама-трима движат нещата и дърпат конците.

Иначе аз съм ЗА!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия