Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo
План на клубните модули - схеми
EMPEROR:
Аз се замислих дали не може да се направи нещо като шаблон за фремота 1:1...
Жоро:
1:1 ?!?
EMPEROR:
Дам шаблон за радиуси и някакви размери... един фремо модул е 1,20м препоръчително на 50см... шаблона ако е универсален не вярам да е повече от 1,20 на 1,20м... един лист картон... или както имаше едно време такива универсални линийки със всякакви глупости по тях за чертаене :yes:
pach:
--- Цитат на: EMPEROR link=topic=791.msg17571#msg17571 date=1232550628 ---Дам шаблон за радиуси и някакви размери... един фремо модул е 1,20м препоръчително на 50см... шаблона ако е универсален не вярам да е повече от 1,20 на 1,20м... един лист картон... или както имаше едно време такива универсални линийки със всякакви глупости по тях за чертаене :yes:
--- Край на цитат ---
Ами точно това е идеята но тази растерна мрежа от квадрати (+ помощните диагонали)!
Тъкмо това е начина да се мине без шаблон и да е просто и ясно какво трябва да се направи за един модул (всичко основно е "скрито" в тази мрежа) вгледай се в един от примерните модули - там се виждат възможните ребра (не е нужно всички да се ползват) , страници , чела , мястото на възможното трасе ...и още куп други неща за които ти подсказва тази мрежа .Свободно остава и един "модул" от колко части да е всъщност .
Като примерният с радиус 2000 мм , който аз съм разделил на две части по 45 градуса , но той може да бъде изпълнен (ако се иска да е все пак на поне 90 градуса) да е от три части - две къси от двата му края и една малко по-дълга в средата.така пак лесно ще се транспортира в автомобил...или пък може да бъде изпълнен като една малка част от този завой - геометричната система на мрежовият радстер , гарантира че дори в "съкратен" си вид , той ще е съвместим с останалите модули.
На нея (геометричната мрежа де) не се "упоменава" единствено дебелината на модул (дълбок или плитък) , вида на релефа му (равнинен или хълмист) и тук е мястото на нашата евентуална схема - при гарантирано съединяване на релсовите трасета , остава на нея да означим , чий модул е и от кой тип релеф има на него .
За добър външен вид е препоръчително до има преходни модули (по релеф) но това съвсем не е задължително!
Имаше още нещо дето не се "вижда" в мрежата но се разсеях ... :pardon:
Та така... ;D
pach:
Бе тук май само аз и Лъчо четем , ми ние може да си говорим двамата и по телефона примерно , останалите кво се умълчахте като ...?
:haha: ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия