martzaro
Сделки:
( 0)
Full Member

Публикации: 173
HO - IV епоха-Пловдив
|
 |
« -: 21 Септември 2008, 19:31:33 » |
|
Така накратко проблема е следният: Людмилата е с един мтор и една предавка, което я прави трудно подвижна с повечко вагони. Прикачат ли се повече от 4 вагона-пътнически и започва да превърта колелата на място при плавно ускорение потегля нормално но до един момент после започва отново да превърта колелата по релсите и не отхапва да тръгне. верно че имам един "американец" с две предавки и тегли 30 вагона и той превърта колелата ама чак на 31-вия вагон. Проверил съм всичко предавките са нови, мотора е читав, вагоните са с отлични талиги и кинематика /лееееко се плъзгат по релсите/ и моля решение на проблема ми трябва защото е една и съща ситуация и с четирите ми людмили. Все пак не искам да изглеждат маломщни и тежките композиции да се теглят от пеперудите BR110 понеже са с двойни предавки, които са оставени за маневри по гарата.
ОЧАКВАМ всякакви предложения как да реша проблема. Благодаря Ви предварително!!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
toniemi
КЖМ - България
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2835
HO,Z Само БДЖ !!!! София
|
 |
« Отговор #1 -: 21 Септември 2008, 20:02:05 » |
|
Така накратко проблема е следният: Людмилата е с един мтор и една предавка, което я прави трудно подвижна с повечко вагони. Прикачат ли се повече от 4 вагона-пътнически и започва да превърта колелата на място при плавно ускорение потегля нормално но до един момент после започва отново да превърта колелата по релсите и не отхапва да тръгне. верно че имам един "американец" с две предавки и тегли 30 вагона и той превърта колелата ама чак на 31-вия вагон. Проверил съм всичко предавките са нови, мотора е читав, вагоните са с отлични талиги и кинематика /лееееко се плъзгат по релсите/ и моля решение на проблема ми трябва защото е една и съща ситуация и с четирите ми людмили. Все пак не искам да изглеждат маломщни и тежките композиции да се теглят от пеперудите BR110 понеже са с двойни предавки, които са оставени за маневри по гарата.
ОЧАКВАМ всякакви предложения как да реша проблема. Благодаря Ви предварително!!!
Здравей!Мойте две Людмили са с по два мотора,утежнил съм ги максимално.Единият сигурно тежи към 2кг  Тегли като ламя.Първото ми предложение е да утежниш максимално локомотива с олово над двигателната талига.Второто е са смениш втората двигателна колоос с такава със силиконов бандаж.Третото е да замениш старата гумичка на оригиналната колоос със силиконова.Успех!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки:
( 52)
Hero Member

Публикации: 1470
НО DRG II епоха София
|
 |
« Отговор #2 -: 21 Септември 2008, 20:11:30 » |
|
Най бързото и лесно реШение, е да сложиШ две двигателни талиги, но ефекта няма да е много голям. Затова 1. Смяна на двигателя-оригиналният на Пико е много слаб. Препоръ4вам RF320 или RF370. Последният е от видеокасетофон и е много моШтен и подходяШт за наШто хоби. 2. Поставяне на допълнителна тежест в локомотива (над и около двигателната талига). За целта са много подходяШти пе4атарските букви. 3. Монтиране на оШте една колоос с ГУМЕНИ БАНДАЖИ, много важен фактор за увели4аване на сцеплението. 4. Желателна е смяна на предавателната система, заШтото старите Пико предавки не са добри. Желая ти успех 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
martzaro
Сделки:
( 0)
Full Member

HO - IV епоха-Пловдив
|
 |
« Отговор #3 -: 21 Септември 2008, 23:45:31 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Adrian
|
 |
« Отговор #4 -: 22 Септември 2008, 08:31:42 » |
|
може да затежниш с оловни рибарски тежести , щото печатерски букви трудно ще намериш  Най - доброто решение е да караш къси влакове :o
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vlado
КЖМ - България
Сделки:
( 2)
Hero Member

Публикации: 3685
HO | IV, V, VI | БДЖ София
|
 |
« Отговор #5 -: 22 Септември 2008, 12:08:29 » |
|
Аз имах същия проблем и когато се допитах един ден до Жоро, той само ме посъветва да си сменя бандажите и след като го направих проблемът изчезна. Защо? Ами защото Людмилите имат много мощен двигател и не им е нужен втори такъв. Нито пък повече тежести трябват. И единствената причина се оказаха бандажите. Послушай ме и няма да имаш проблеми!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
zazo
Сделки:
( 13)
Hero Member

Публикации: 1717
Замърсеното тяло поддържа духа неспокоен.
|
 |
« Отговор #6 -: 22 Септември 2008, 13:09:47 » |
|
Влади ме е изпреварил, но никога не ми е било ясно, защо слагат по 2 двигателя на пиковските Людмили. Имал съм 2 и двете са теглили без проблеми бая дълги влакове, стига гумичките на задвижващите колела да са ОК, което им е слабо място на тия локове. А и още нещо, талигата с мотора по-добре да е от задната страна на лока, т.е. към вагоните.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
martzaro
Сделки:
( 0)
Full Member

HO - IV епоха-Пловдив
|
 |
« Отговор #7 -: 22 Септември 2008, 16:41:43 » |
|
Влади как да се сдобия с гумички за колелата на машината ??? ??? ???
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
refil
|
 |
« Отговор #8 -: 22 Септември 2008, 16:44:08 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
martzaro
Сделки:
( 0)
Full Member

HO - IV епоха-Пловдив
|
 |
« Отговор #9 -: 22 Септември 2008, 17:44:02 » |
|
Ми не всички сме от София, Рефил а и работата не ми позволява да стигна по далеч от Пловдив всеки ден.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
refil
|
 |
« Отговор #11 -: 23 Септември 2008, 13:34:10 » |
|
Ако трябва ще ти ги изпратя с препоръчано писмо,стига "бате" Жоро да ги има в наличност 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
misho_tabakoff
|
 |
« Отговор #12 -: 30 Септември 2008, 14:26:03 » |
|
Оги, Людмилката започна ли да "копае" асфалта .... упс, релсите?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Gervasii
КЖМ - България
Сделки:
( 1)
Hero Member

Публикации: 1393
НО DRG IIb епоха София
|
 |
« Отговор #13 -: 30 Септември 2008, 15:55:31 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vlado
КЖМ - България
Сделки:
( 2)
Hero Member

Публикации: 3685
HO | IV, V, VI | БДЖ София
|
 |
« Отговор #14 -: 30 Септември 2008, 16:56:42 » |
|
Вече изпратих мои гумички на човека. Дано ги получи скоро и най-важното дано му свършат работа. Сигурен съм, че проблемът ще му се реши щом "обуе" с тях колелата на Людмилата.
|
|
|
|
« Последна редакция: 01 Октомври 2008, 08:59:08 от Vlado »
|
Активен
|
|
|
|
|