Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Декали - сухи
zazo:
От това, което аз съм разглеждал по сайтове, декалната хартия в повечето случаи има две разновидности бяла (white) и прозрачна (clear). Прозрачната е подходяща за светли повърхности, а бялата за тъмни.
Това, което аз опитах да направя и не успях е с прозрачна хартия да сложа светло жълти надписи на тъмно зелен вагон. Проблемът е в това, че тъмния цвят на вагона прозира дори и през надписа и става почти незабележим, тъй като печата на принтера не е плътен. С прозрачна хартия успешно би могло да се сложи например червен или черен надпис на бял вагон.
Колкото до бял надпис върху тъмна повъхност си го представям да се уцели цвета на повърхността върху която ще се слага и да се ползва бялото на самата хартия, тъй като тя не прозира. Т.е. около надписа да се отпечата един квадрат с цвета на повърхността върху, която ще се слага и евентуално да се слеят.
piko1:
повечето декали се правят точно на бяла хартия особено тези които имат някаква картинка
но белите стават и за бяли повърхности така че малко си збъркал хартията :-\
да беше попитал стендовите моделисти те щяха да ти кажат кой тип е най подходяща за това което искаш да направиш
другото е че декалите никога не се полагат с студена вода а с хладка и капваш малко отцет за да приемат формите по добре отгоре се полага прозрачен лак за да седят там където трябва ;)
Gervasii:
темата я отворих за - сухи декали можем ли да намерим някой по поръчка да изработва такива.
piko1:
Пробваи в офис 1 мисля че там правеха такива декали ;)
zazo:
--- Цитат на: Gervasii link=topic=821.msg10462#msg10462 date=1222745364 ---темата я отворих за - сухи декали можем ли да намерим някой по поръчка да изработва такива.
--- Край на цитат ---
За по поръчка нямам идея. Аз си взех хартия за сухи декали, които се разпечатват на принтер. Като пробвам ще пиша какъв е бил резултата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия