Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Ebay
XRISTO:
Кфи са тия ценища, бре, моля другарке!!! :lol: :lol: :lol:
Тоя сякаш продава месингови модели, а не най - евтината хоби продукция. ;D
Апропо, имам заплетен ибей казус, та вместо да ви губя времето и да ви го обяснявам, направо на въпроса:
-В какъв срок мога да повдигна диспут за неполучена стока и въпросният срок как се брои - като работни, или като календарни дни? :hi:
mgirginov:
Срокът не бива да е по-късно от 40-тия ден след покупката, за да има технологично време за реакция от продавача и от ибей екипа. След 60-тия ден не можеш да реагираш. Броят се календарните дни.
XRISTO:
Значи, може и на 50 - тия?
...защото ме уведомиха, че изпращат нова пратка (старата се е изгубила, изглежда). ::)
Коректно ще е да поизчакам една - две седмици, а първата пратка е с дата 3.08.2010.Помолих продавача да чекне като дата на изпращане днес, тъй като вероятно днес ще изпрати повторната пратка, но или не ме е разбрал, или по - късно ще го стори, или пък се прави на ударен.Пък може и да го няма като възможност. :spiteful:
nilfe:
Ако си платил с ПейПал, срока е 45 календарни дни от датата на плащането. Диспута се повдига в Пайпал за да ти върнат парите. От там те информират Ибей и се започва - кой крив, кой прав, кой на булката брат. Успех.
widowmaker:
Аз се жалвах на 50-я ден, диспута си се отвори съвсем редовно, оказа се, че човека нащракал грешен номер на блока по невнимание и пратката отвисяла в друга ПС да чака някой от несъществуващ адрес да си я прибере.
Извини се.
А има над 20000 продажби...
Трябва да се комуникира с продавача, но за това се иска знаене на език...
Почти всички в Германия говорят английски, аз редовно пиша и питам - може ли пейпал, може ли до българия, може ли някоя снимка в повече, хората отговарят, повечето са коректни, все пак доста от тях основно с това си вадят хляба.
Е, с някои се стига до диспут в Пейпал, но пък диспута и в последствие клейм-а ти гарантират, че ако не си получил стоката, ти връщат парите до стотинка.
Пазарувал съм какво ли не - от окуляри на Пентакс за телескопа по 300$ парчето до светодиоди за 2 евра...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия