Аз съм едно от гурутата на еВау, както се изрази Адри.

Няма никакъв проблем да поръчвам неща от еВау.
Цената ми е 15%.
Моля да не си мислите, че това ми е бизнес и ще живея от тези 15%. Защото има много фактори, които вероянтно на някои от вас убягват:
- търговете свършват в по-голямата си част м/у 18:00 и 05:00ч, когато се предполага да си играя с детето си, което мога да видя чак след 18ч, то си ляга в 21ч, след което имам час-два свободно време за себе си, за жена си и за дома си, идеята е като легна в 23ч да спя до жена си и да и обръщам внимание, за да не се наложи някой друг да върши тази работа вместо мен и т.н.
- За всяка една пратка се плащат 4 лева пощенска такса.
- в повечето случаи се отива поотделно за всяка една пратка до столична митница, а това са ми 15км с колата, която гори като змей 15л/100км газчица.
- всеки превод през PayPal ми коства банкова такса от около 0.60лв., доколкото съм забелязал.
- за нареждане на международен превод се ходи до банката, което става през работно време и като процедура отнема поне половин час, врелите и кипелите това го знаят много добре.
Някои продавачи се навиват да приемат плащане през PayPal, ако им се поемат таксите по тегленето на парите, което е в рамките на 5 евро.
Банковите преводи струват м/и 20лв. и 40лв. в зависимост от банката. Не мога да обещая, че всеки път ще мога да ви уреждам с преводи за 20 лева, защото това е свързано с една банка в моя район, и ако там има опашка, трябва да тичам в 9:00 на работа, а там в района има само ДСК и други такива, които са с по-високи такси.
Други продавачи са навити да приемат плащания чрез Western Union или Moneygram. Там тарифите са сериозни, можете да ги проверите в банките. Но парите пристигат мигновено.
Трети продавачи са навити да приемат плащания чрез алтернативни системи за разплащане като Moneybookers или BidPay. И там има такси, съизмерими като при PayPal, но са като Western Union & Moneygram - могат да ви изпързалят.
Така че ако някой реши - нека да ми пише било на лично съобщение, било да се обади на някой от телефоните ми:
- 0888 437 888 от 09:00 до 21:00
- 02/9656-230 от 09:00 до 17:30
- 02/872 57 45 от 18:00 до 21:00
Мишо Табаков