Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Ремонт на станция за цифрово управление - ROCO 10761 / 10764

<< < (2/14) > >>

XRISTO:
Благодарско,Pach,и аз имам същата централка и значи вече знам как да я поправям.А как да я изгоря-това го знам от детска възраст,нямам равен на себе си в тази дисциплина.  ;D ;D ;D

Жоро:
Имам предложение: в заглавието на темата пиши кат. номер на станцията - 10764. Така, ако някой отвън я търси по номер, ще попадне на сайта и снимките.

Моля,моля, да си имаме уважението, хрътката с острото обоняние бях АЗ. А Васко мисля, че го нямаше, след срещата ходих у тях, да се убедя, че 01-цата работи.

pach:
Това е само един от възможните "дефекти" от невнимателна употреба .
Ако остане време , тъй като на платката има не монтирани фабрично елементи , и ми попадне за "ремонт" такова с монтирани , най-вероятно темата тук ще има продължение със работно име , "как да си ъпгрейтна РОКО станцията до модела с индикатор за късо "...
За сега съм намислил разработката на по-лесното - външен допълнителен "блок" в подходяща кутийка , включена между мишките ( "мастер" и "слейв") , бустерите (това също може по две , но не е монтиран съединителя - пада се между мишките и единственият бустер - виж снимките горе) , релсовият изход и входа за трансформатора.
Нещо елементарно което пък го правят братята моделисти от другите държави на дори  самоделните си устройства - самовъстановяема топлинна защита по ток си е задължително.
Ще кача тук скица и метода на направата , като аз лично смятам да се оттърва по този начин и от доста неприятните съединители RJ45 , които бих ползвал само по предназначението им - за станционарни телефони...
Така се надявам , макар да не е най-бързата защита , да е напълно достатъчна да си пазим машинките от "щуротиите на голямото дете , дето си играе с влакчета..." ;D ;D ;D

EMPEROR:
Последно 10761 или 10764, за да знам кое да сложа в името на темата?

pach:

--- Цитат на: Жоро link=topic=882.msg11299#msg11299 date=1224071821 ---Имам предложение: в заглавието на темата пиши кат. номер на станцията - 10764. Така, ако някой отвън я търси по номер, ще попадне на сайта и снимките.

Моля,моля, да си имаме уважението, хрътката с острото обоняние бях АЗ. А Васко мисля, че го нямаше, след срещата ходих у тях, да се убедя, че 01-цата работи.

--- Край на цитат ---
А а а  , подвел ме е номера на кутията - ще го сменя (ако мога  :-[) в заглавието .
Пък за носа , без художествена измислица няма смях , ама мен пак ме напушва , защото хер Жоро , едва сега си признава че е търчал до Васко за проби на "нулаединицата".
Имам някакъв спомен ,че отваряхме станцията в присъствието на Васко , но явно е бил някой следващ път...
както и да е ... важното ,че историята има хубав край ( особено ако кажеш ,успешни ли са пробите?).В противен случай , доставящ станциато отново за ремонт ,но този път не забравяй мишката и някой цифровизиран локомотив...
Айде от мен да мине , ще си включвам моя траф , пък лока ти може и без звук да е (макар за плътни тестове си иска и фаровете за посоката да работят )
 ;D ;D ;D
Те така ще е като същите тия емпереалисти от РОСО , още не са пуснали в продажба "ония" готин стартов сет в ТТ - людмила с три вагона и цифрово управление  :-* :-* :-*

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия