...Обаче откакто имам роковска централа нещо не ми се занимава...
...А и трябва да инвестирам някакви пари в нещо, което не е ясно кога ще ми потрябва (не е ясно кога ще я докарам до жилище, пък после и до макет).
...
Това ми звучи страшно познато...сякаш за мен се отнася...(ше)!

...Друг е въпросът, че трябва да ида до платкаджийницата в Нови Искър и да поръчам платки.
Само дето аз ползвам платкаджиийница на 250 метра от офиса ми ("LTM-infoPro") и
не че не съм поне един път в седмицата там, ама и на мен нещо "не ми спори" работата.

Също съм спретнАл това онова, нещо като хибрид (по мой "образ и подобие"

)
като някаква странна комбинация от испанско/италианско/чешки прототипи и ...до там.

Сега се колебая дали да не се върна на "първообраза" - пълно копие на MERG-овското,
най-вече че имат декодер с обратна връзка и ...както казваш - останалото да инвестирам в звукови декодери
на "СТ-електроник" (
http://www.tran.at/), които май са ми любими фаворити преди да съм се оборудвал с първия си звуков декодер.
А и Любомир дето им е представител тук, е наш човек (не е рекламата, а самата истина) та така...всъщност си ги избрах.
И отзивите за тях до сега са само положителни. Макар, че новите разработки на другите фирми,
за 8 Ом-ови високоговорители, също да внасят смут в "моделистко/електронната ми душа"!!!
...И да я почна, на визия (и цена) няма да я докарам като фабричната, само елцеде-то за нея е 15 евра.
По-скоро бих инвестирал пари в звукови декодери за всичките ми локомотиви, които не са много - до сега съм събрал 8 прусака.
Това последното не е точно (то пак опира до време и желание),
щото цените са високи, но не всичко (пък и ако купиш повече от 10 броя си е друго...)
и на външен вид се докарва лесно...виж на VАСО например с готовата кутия как е станало.
Въпроса е да имаш и желания за този род занимания...
Аз в момента наблягам на други аспекти от моделизма ни и също имам "престой" в DCC-то.
Но съм в процес "натрупване на начален капитал" - набирам именно частите и разработвам платките,
та когато ми дойде ищаха (мерака) да ги сглобя и т.н.