ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
Препоръчвам ! -
pach:
Уважаеми приятели.
Пределно ясно ми е, защо форума се сдоби с новата екстра - или там както се казва новият начин за публикуване на снимките.Разбира се ,че не всеки има голям монитор (макар че ако пък не му е цветен - какво , трябва черно-бели снимки ли да правим...? :pleasantry:) , обаче откакто въведохте, въпросната екстра , нещо се "загуби" от обаянието на форума.
ПРедложението ми е и то при условие ,че се приеме от вас и има техническа възможност да се реализира , да увеличите размера на "свитите" снимки до размера на пощенска картичка ...или поне до два пъти настоящият размер.
Смятам ,че в такъв случай , снимките ще могат да бъдат разглеждани и на 14 " монитор, без да се налага въртене на скрола , пък и ще бъде къде по-хубаво и представително.А който иска да си ги гледа с голяма резолюция или да си ги записва - да си клика на "натиснете тук" и т.н.
Възможно ли е това?
;D ;D ;D
EMPEROR:
Не е направено с цел да го гледат хора с по-малки монитори, а теми галерии да могат да се отварят спокойно. Снимките излишно натоварват форума, особено големите и в големи количества, при което отварянето на дадена тема става доста трудно. Този проблем са го видяли доста хора (може би предимно ползващи Firefox (предположение)). При много от участниците се наблюдава "зацикляне" при отваряне на теми, които съдържат няколко мнения с по над 10 снимки във всяка.
pach:
Това явно е от липса на търпение и бавна връзка с мрежата...какво може да се направи по въпроса, освен тези дето са нетърпеливи и не могат да задържат... :pardon:
Така също е неудобно пък и грозно (ама това си е мое мнение)...
;D ;D ;D
пп
Ако разкараме снимките в старите теми от меналата година например, ще се облекчи ли форума?
EMPEROR:
Не, ако разкараме снимките от миналата година с нищо няма да помогне. Говорим за конкретна тема с много снимки и отварянето й.
За бавен нет... незнам, аз лично съм с 4MB/s, с 4 ядрен процесор и 4GB памет, очевидно проблема не е във връзката или хардуера, но проблема е на лице.
А каквото и решение да вземем, винаги на някои ще се хареса, на други не. Няма как да има 100% доволни. Гледаме от по-големите си братя форуми. Там тъмбнейлите са дори 50 на 50 пиксела...
Мисля, че може малко да се увеличат като размер, но пак ще е по-малко от "картичка".
pach:
Тоест изкаш да кажеш че и при теб се отварят бавно ??? :blink: :blink: :blink:
Аз съм с двуядрен , на 3,5 и също 4 GB оперативна (но май ползвам още от видеокартите... :prankster: заради програмите с които работя , мисля ,че са ми поделени ресурси или нещо такова) , а за връзката ми с мрежата май ти знаеш по-добре и от мен каква е ( :pleasantry:) и отварям най - тегавата тема за около 3 до 5 секунди!!! :swoon:
Ясно е , че гледате от другите форуми, та това имах в предвид , като писах ,че си загубихме очарованието на нашият форум.
Жалко , но напредъка явно иска жертви...
Благодаря все пак!
:hi: :hi: :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия