Нещо не стана , ето това е цялото ми мнение (предполагам че докато съм писал , съм праснал некой бутон , та се е изстреляло половинчато...)
Аз предлагам всяка една от точките да бъде обособена в отделна тема с подтеми - всяка подточка, за да може да се обсъжда по-детайлно, например отделна тема "Цели" с подтеми: "Популяризиране", "Развитие на клубен макет" и т.н. Ясно е, че всичко тепърва ще се доуточнява, ще се посочват приоритети и т.н., но поне да парцелираме нещата с цел подреденост и яснота.
Най-добре така , за да има някаква подреденост и прегледност - пък като се изпишат мненията в някакъв реалин срок (да кажем месец от постването ) всеки който е взел отношение , да заяви в кратък текст че повече няма да дебатира (тоест очертавашщият се резултат го задоволява) , та така ще може и модератора да напише в кратце постигнатите резултатити , нещо като изходен документ за понататъшна обработка.
ПРи всички случай ще трябва да се организираме и с виждане очи в оче с моливи в ръка по тези изходни документи за окончателна редакция и действия по стъпките...
Принципно,смятам,че всичко е добре регламентирано.Единствено за помещението , според мене,е твърде рано да се говори.Смятам,че първо трябва да се изпълнят останалите точки и след привличането на повече членове един евентуален наем би бил смешна сума за 100-150 човека,да речем,като месечна такса. 
Помещение си трябва , така или иначе , най-малкот да си направим събранието (конференцията) , щото в кръчмите рано или късно се извращават нещата (

) пък искаме да се съберем да свършим сериозно работата.
По точките , дето ги е обобщил EMPEROR имам на първо четене следното:
1."Rаilway Passion Club" ми се струва най-подходящо , тъй като включва името на форума от където ни тръгна идеята (все пак тук се срещнахме и запознахме всички - тук си обсъждаме и ТОЗИ клуб) и да е национален (но без обобщение от типа "първи" или "единствений" и т.н.) което ни позволява и вътрешно устройство от различни секции по градове.Няма нужда от двойно изписване - просто в името при регистрацията може да бъде уточнено и съдържанието на българският превод на това име.Както е при фирмите с тире.Тоест има го в регистрацията , но у уточнено че не е задължително да се изписва , винаги цялото.
Впрочем имам уверенията , от познати , че когато настъпи момента , ще ме свържат с необходимият човек , и БЕЗ хонорар (но без черпня няма да стане

) ще ни консултира и напише точно какви документи и откъде трябва да си ги набавим , за да ни мине от раз делото по регистрацията при съдията .Смятам че всички сте убедени вече ,че такава трябва да имаме.?
2.По въпроса за целите.
Въпрос на приоритет - аз виждам първо клубно помещение , едва след това организиране не демонстрации и изложби ...Все пак някъде трябва да ги съберем , па макар и на пробен "пуск" , а не на место да се прогонват стиковки и тем подобни уточнения...
Много важна цел , която не виждам да сте се сетили събиране и документиране на Бългаска история на железниците...Да не забравяме , че хората преди нас вече са на възраст , и ние на там вървим , пък ако сега изпуснем момента , потомците ще се чудят дали сме имали въобще железници.
Пример - в продажби , ZAZO продава/разменя вагони , а аз питам такива дали сме имали и ние ...Ако си имаме клубен архив , то задължително едно от направленията в него трябва да е история на българският принос в железниците.Това си е мое мнение...?
3.Това с рекламите пък на мен много не ми е ясно ....за кво ни е?
Ако е за фанелки стикери и т.н. - да ддобре , аз съм за!
Ако е за бъдещите демонстрации - о`кей , то без това не може.
Рекламата в списанията - ми някой още не ни знаят , че се събираме тук.
Но ако можем да си позволим рекламни брошури (?) аз предпочитам средствата за тях да се пренасочат за издаването на наша си книжка ,или бюлетин - списание
(тримесечник или пък годишник), или нещо от сорта - да има нещо написано на хартия в помощ на моделстите и т.н.
По въпроса за партньоство с други клубове и евентуално производители - нема лошо ,е па и я съм "за"

4.Членски внос в четири групи :
- Пълноправен член над 18 год. с пълен членски внос. ПРаво на глас и достъп до всички клубни архиви и други "екстри"(машини , файлове и т.н.)
-Асоцииран - половин членски внос , над 18 год. , без право на глас , без достъп до част от архивите ,но до "някой екстри" (фанелки , значки и т.н.)
- Ученици и студенти докато са такива или навършване на 18 год (по избор) на половин (или 1/3 ) членски внос , без право на глас , без достъп до архива.
- Почетни членове - ясно кой и защо , освободен от членски внос , с достъп до "пълният" архив , мммм без право на глас , но при гласуване със статут на съветник-консултант!
За регистрационната такса , въпрос на организация . Ще съберем и регистрираме лесно...
Аз предлагам и някаква еднократна първоначална такса , различна от ежемесечният членски внос , еднократна внасяна при влизането като член на клуба (без фрапантни суми), така или иначе трябва да може да натрупаме и някакъв първоначален минимален фонд с който да започнем , хубаво и да имаме постъпления в него и при всяка нова приета кандитатура , той да се попълва (щото сигурен съм , че ще се опразва по-бълзо отколкото се събира) но по този начин , ще се избегнат приказки от рода " ееех , аз когато давах пари да се основе този клуб , ти още под масата търчеше

"- така всеки новопостъпил , ще е дал своята лепта в общото дело.

5. Съгласен - останалото е въпрос на технически подробности , които ще уточним като им доде времето.

6. Без забележки от моя страна.
Да се готвят ТТ-ейците , че ни чака "втора клубна фремо - модулна система " и тя трябва да е в ТТ нали!!!?

Това както казах и по-горе , на първо четене.
Чакам от модераторите разделяне и заключване на раздела , че да кача и някой примерни "документи"...