Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria

Дискусия относно целите на клубa.

<< < (2/5) > >>

martzaro:

--- Цитат на: EMPEROR link=topic=899.msg11581#msg11581 date=1224497594 ---
ЦЕЛИ:
 - Популяризиране на хобито и привличане на нови членове
 - Развитие на клубен макет на Фремо принцип
 - Организиране на демонстрационни изложения
 - Клубно помещение за лична употреба и/или изложения + работна база
 - Формиране на регионални клубове под общо име и с обща цел!

--- Край на цитат ---
за

TheJackal:
ЦЕЛИ:
 - Популяризиране на хобито и привличане на нови членове
 - Развитие на клубен макет на Фремо принцип
 - Организиране на демонстрационни изложения
 - Клубно помещение за лична употреба и/или изложения + работна база
 - Формиране на регионални клубове под общо име и с обща цел!

ЗА ТЕЗИ ЦЕЛИ!

pach:

--- Цитат на: martzaro link=topic=899.msg11653#msg11653 date=1224520020 ---Много добре Пач обаче такива като мене дето не разбират и грам от БГ железници какво че допринесат за тази ти идея....мога само да се изложа или да объркам нещо :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ мене ме бива само за конструкции и моделни сгради и то ако съм на кеф, ама от влакове нищо не ми разбира главата.

--- Край на цитат ---

Ами това е още една от основните причини да имаме и раздел за история на родните железници.Имаме ли някакъв архив , стига да те интересува , отваряш и научаваш за неща които са се случили.Защо карахте Яско да ви пише кои немски серий парни локомотиви са се изпалзвали и в България - щото ви интересуваше и не го знаехте!
Сега стигаме до абсурда , да знаем повече за DR отколкото за БДЖ.Хората които знаят нашата история в подробности , се броят на пръстите на едната ръка .Господ здраве да им дава , но някой от тях са в доста напреднала възраст.Сега ако не продължим тяхното дело по систематизиране не информацията , просто ще я загубим , и нашите деца , един ден ще ни презират , че сме имали тази възможност и не сме я реализирали.
Не твърдя , че от утре ще се юрнем да се ровим по архиви и документи , но смятам , че трябва да имаме архив , в който да съхраняваме всичко научено за българските железници , в развитието си като железопътни моделисти.
Народ който губи историята си , губи в крайна сметка и индентичността си...

EMPEROR:
Хайде да не се отклоняваме от темата...
Архив на БДЖ е конкретното предложение и аз съм ЗА.
Кажете си мнението и продължаваме нататък с останали идеи и/или коментари по текущите.

pach:
Това не е отклонение - архив на ИСТОРИЯТА на българските железници (които не са само БДЖ) е една от целите на клуба - каквато е и темата мисля...
Други предложения освен горе изложените има ли?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия