Zazo , нямам предвид да купуваме вагони за клуба...поне в началото де...Имам предвид , че всеки може да отдели стойността на един свой вагон , за общото дело , с цел закупуване на по-належащи неща за един клуб ( стартиращ или вече с история на развитие).
Говоря за "основни фондове" които в течение на времето правят "активите" на един клуб.
Под основни фондове да се разбира не банкови сметки , а инструменти , или компютър , или помещение , или касов бокс ...или всичко това + още мнооого други , все неща които са необходими за функционирането на един клуб , и се купуват на името на клуба еднократно - тъй наречените "дълготрайни материални активи".
Емперор , да прав си , регистрация , запазена марка , лого също си имат свойте разходи , но да не се простираме в мисленето си до следващият месец.
Сега се поставят основите на нещо , което се надявам да има бъдеще - трябва да мислим за това бъдеще като шахматистите ...поне половин/една година напред!
Колкото до почерпката , на това никой да не разчита!Това са клубни пари , хей - по сериозно отношение , това е нашият клуб , не нашата кръчма ...
Ако ти черпиш , и аз ще дойда !!!

Ако искаме да се почерпим ,о`кей , както до сега - всеки си покрива масрафа...ми така де

Адри , и на мен би ми се искало да е така , ама всеки път като решим да купим нещо за належащо и необходимо за клуба , така ли ще водим сметките ?
- регистрация на клуба = 300 лв. - 15 човека по 20 лв , ето ги 300 лв.
- на следващият месец - компютър = 750 лв. - 15 човека по 50 лв - ето ти 750 лв.
- по следващият месец , материал за реклама , ммм

... фанелки - за тях и отпечатване =1500 лв - 15 човека по 100 лв - ето ти 150 лв.А докато продадем 100-те фанелки , да си подпомогнем клуба , ще връткаме палци...или по точно ще ги стискаме , да не се фанем за палците на краката...

??? :o ??? ???
Някой ще каже , ама нали и членски внос ще има - да в начпървият месец може би ще го употребим не по предназначение , ама после няма да стане . Ако си имаме помещение (а рано или късно ще си имаме ) режийните си му вървят...И да не забравяме каква е функцията на членският внос все пак!
За справка по този въпрос вижте чл.4 т.3 от проектоустава на клуба.
Това е основно перо за развитие на клубното хоби , а не на клубните активи...макар косвено и така да може да се каже.
И за да ви разведря малко , пък и да помечтаем заедно , ето три снимки на вагони произведени от една малка австрийска фирма , за един малък шведски клуб...

"Клубът е това , което са мечтите му ..."