Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Начални стъпки за създаването на макета на Xristo

<< < (3/20) > >>

Der Hetzer:
Точно тая си я имам демо, инсталирана, но хич не схващам как работи и как да си въртя релсите върху него... все хоризонтално ми идват :(

vania85:
Ице, тази схема е значително по-добра! Хубаво е, че си махнал глухата линия в горния ляв ъгъл ;) Може още да се помисли по развитието на коловозите :)

XRISTO:

--- Цитат на: br118 link=topic=917.msg12065#msg12065 date=1225051683 ---Точно тая си я имам демо, инсталирана, но хич не схващам как работи и как да си въртя релсите върху него... все хоризонтално ми идват :(

--- Край на цитат ---

Ами и при мене беше  така и ....познай!Започнах оттам,където релсите са си хоризонтални и оттам лека-полека се оформи планчето. ;)
Сигурно има начин да се сложат и вертикално, но за това попитай някой, който е на "ти" с английския или е работил повечко с въпросната програмка.На мене Зазо мия препоръча,ако искаш го питай на лична дали има някакъв чалъм да се поставят и вертикално.  ::)

--- Цитат на: vasko58 link=topic=917.msg12066#msg12066 date=1225052694 ---Ице, тази схема е значително по-добра! Хубаво е, че си махнал глухата линия в горния ляв ъгъл ;) Може още да се помисли по развитието на коловозите :)

--- Край на цитат ---

Благодаря, твоето одобрение ми действа насърчително и още тази вечер ще отворя файла за нова редакция.Имаш ли някаква визия, относно разположението на гарите и жп. постройките? Сигурен съм, че ще стане, но така като сте ми коректив, става по-добре а и аз добивам увереност!

mill:
Ице,поразгледах ти подробно схемата.Не искам да те обезсърчавам,ама ...това място за тоя релсов път,с тея завои,наклони ... е доста малко.
Стрелката,която си избегнал от моста ,примерно/нямам предвид твоята/ погледни тук- лява стрелка ,за да изправиш/да могат да се разминат два влака/левия коловоз, веднага след стрелката трябва да сложиш нещо от рода на R9.На теб това няма да ти е достатъчно за да влезеш след една дължина от 231 или 239 мм в мост.За да се получи трябва да е стрелка-->R9--->G62 или G115/релси с дълж.62mm ,115mm/за да има достатъчно място между двата пътя ---> чак тук продължаваш с обикновенна права релса.Второто което не знам дали ще се получи -мост точно над гарата.На тази гара пероните няма ли да имат навеси,козирки.Къде ще забиеш колоните или подпорите на моста ::)
Хубаво прочети това и това   измери,изчисли и тогава напред.То не е само да го направим тоя мост и наклон,после нали влак ще върви.По-добре по бавно напред с макета ,отколкото да паднем когато вече връщането е много трудно.
От опит ти го казвам-3седмици смятах-така,онака,наклона -е тука минава ,всичко става....мале като почнах ,докерите по малко псуват ;D

vania85:
Гаровите коловози ми се струват прекалено къси ??? Или трябва да започнат от завоя със стрелки в крива или с тройна стрелка ;) Помисли и върху вариант; гарата да е най-отляво, там коловозите са най-дълги ;) Целта е на гаровите коловози да се събират максимално дълги композиции ;) ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия