Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Начални стъпки за създаването на макета на Xristo
XRISTO:
--- Цитат на: Adrian link=topic=917.msg12011#msg12011 date=1224915932 ---
уау , тая стрелка над гарата на мост ли е ? ???
--- Край на цитат ---
Ами така излиза,но не съм разучил още дължината за да преценя дали имам достатъчно разстояние за наклон,а и какво казват специалистите,има ли такъв дзвер като стрелка на мост?! ???
--- Цитат на: pach link=topic=917.msg12012#msg12012 date=1224918695 ---Много интересно !
Размечтах се покрай твоето помещение и макета - напълни ми се главата с идеи...абе въобще хобистка му работа.Ти си в НО знам , но още не си се спрял на релсов материал - тоест проектираш в момента на коя система (май е PIKO-A Gleis ???) .
Обаче коловозното ти развитие за начинаещ е мноооого интересно ...
направо ме разби , на тая площ.
Имам питане - колко дълъг ще ти е най-дългия композиран влак , и какъв ще е той - пътнически предполагам!
--- Край на цитат ---
Ами ти ме зариби вече за Тилиг,а и аз съм фен на маневрите,така че ще ми трябват доста стрелки,а тези на Тилиг нямат конкуренция относно цената.Колкото до композициите,аз събирам главно товарни двуосни(е,имам една - две пътнически композициики,за асортимент)-според мене са най-реалистични за периода 3-4 епоха,а и четириосните не мога да ги сместя на дълъг влак,та каквото и ще разположение да измисля в това стайче. ;D
mill:
Е тоя релсов път ако успееш да го реализираш- шапка ти свалям.Ще е страхотно.
XRISTO:
--- Цитат на: muncho link=topic=917.msg12034#msg12034 date=1224968890 ---Е тоя релсов път ако успееш да го реализираш- шапка ти свалям.Ще е страхотно.
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Това е само суров вид - предполагам,е,и се надявам най-вече с помощта на по-разбиращите да избистря недомислиците и да стане добре обмислен и правилно развит релсов път.Във връзка с това искам да попитам как,евентуално бих могъл да удължа коловозите и да избегна стрелката над моста?!
А,забравих да спомена,че проектирам с Wintrack 8.0 и съм решил(поне засега) да бъда с Tillig HO Standard.
При събирането на трасето възникна една дилема:
В програмата Wintrack 8.0 на Tillig HO Standard намирам симетрична стрелка с код 82380 , която я няма в ценовата листа на Tillig,а в ценовата листа намирам стрелка симетрична,баузатц с код 82420,която я няма в библиотеката на програмата?! Някой може ли да ме "освети" нещо по въпроса?!
Да не би да са едни и същи,ама едната да е баузатц?! И защо вече не се произвежда въпросната 8238? А как изобщо мога да "човръкна" в библиотеката и да добавя въпросната баузатц?
Един куп въпроси. ;D ;D ;D
Der Hetzer:
каква програма използваш за чертане?
изтеглих и уинтрак и уинрейл, обаче май са някакви демо версии и изобщо не схващам как действат :-X
XRISTO:
Wintrack 8.0 - Зазо ми я прати,демо е , но си работи безпроблемно.На английски е , което е предимство пред Rail-а.Лесна е за работа,страхотни библиотеки , а тези планове,дето ги пращам са шотове-ако искаш да отвориш моят план,ще ти пратя Wintrack файла,ако искаш.
Между другото да споделя,че успях да избегна въпросната стрелка на мост.Остава да се опитам да поудължа леко коловозите,защото ми се струват късички.Ето шот на леко преработения план:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия