Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Начални стъпки за създаването на макета на Xristo
XRISTO:
Ако искаш да го осъществяваш,ще те разбера ако не го споделяш , няма проблем,но ако само заради любовта към хобито си чертал и се притесняваш да не се обидя-аз не съм от тия,няма да го патентовам този макет и че някой друг го е разработил,това мене не ме притеснява.Сподели го,ако не те бърка,пък може да взаимствам отделни детайли само.Не съм амбициран всичко сам да правя - в крайна сметка за мене остава изработката,а тя е най-сложното от цялата работа,нали? ;D
А на лаптопа имам и Winrail,но е на немски а и толкова много туулсове ... и всичките на немски...но мога да отворя файлът и да го разгледам(както и да "открадна" някоя-друга идейка ;D ;D ;D).
schatsi:
--- Цитат ---Точно тая си я имам демо, инсталирана, но хич не схващам как работи и как да си въртя релсите върху него... все хоризонтално ми идват
--- Край на цитат ---
...след като си "положил" въпросната релса кликваш върху края й около който искаш да я завъртиш. След това отиваш горе в прозореца с приложенията и кликваш върху ...28 -мата подред иконка и ти се отваря прозорец най отдолу на който има "бутони" с градуси ... , а над тах има прозорец с две стрелки -горе/долу- от които също можеш да задаваш градуси на завъртане...
успех ;)
mill:
Ице,дано не си нервак като мен.Аз по същия начин почнах-чакай да видя как ще стане гарата,а сега завоя,а другата гара,всичко уж временно.И без да се усетя затворих кръга.Като видях после колко трябва да разваля за променям викам си-аа не.Нема го майстора.И има една приказка-временните неща са най-постоянни ;) ;D.А това с примера за електрифицирано трасе-не,имах предвид само наклона как се прави.То дали с мрежа или без ,наклона се прави по един и същи начин.Де да ,знам,аз останах с впечатление като чертах с win rail че изглеждаше по един начин,а като почнах да редя се оказа малко по различно.Ама 2-3,5 мм.ралика си е доста за релсов път.Ама ако успееш да го нагласиш,малеее ,трепач ша стане ;)
pach:
Ето една идеика в два варианта! ;D ;D ;D
Ползвал съм около 12 стрелки - колкото и при твоя проект .В синьо съм очертал площта ти . Може да бъде намалена , за да имаш място за пулта за управление и като сложиш стола , спокойно да затвориш вратата .Разтеглих коловозите , сега най-малката дължина е около 160 см.Направих две обособени малки разменни гари , с пътническа и товарна част .Едната (по-голямата дето е с порталният кран има възможност между него и гаровата постройка да се сложи и депо ) .Остава място за много неща .Мостове и т.н. по избор (смислов)... ;D
Идеята е доста далеч от твоя проект но я качих тук защото искам да покажа нещо което напоследък ме "влече" - универсалност на основната фигура...Какво има предвид?Ами това , че е една идеика - два варианта!?! ;) ;)
Ако се вгледаш фигурата е една и съща , като конфигурация , но с преместването на по-голямата гара , и с разменени посоки на наклоните се получават два коренно различни макета.На левият височината на тунелите е също 77 мм . (нещо съм пипнал та е от 1 до 78 мм :-[)което е напълно достатъчно дори за контактна мрежа по стандартите на Юрий Ботев.Височините се превземат с наклон от 30% , тоест имат запас до максималнети 40%.Ако не се сложи контактна мрежа , наклоните могат да стана още по полегати...
В лилаво са тунелите...И в двата варианта за пестене на място съм сложил по една тройна стрелка във всяка гара , а на десният вариант , откронението за фабриката и пощата е през ангрлийска стрелка...
;D ;D ;D
Мда , открих грешка при изчертаването на десният , и докато го оправях , песнах и депото за което споменавам по-горе..
;D
pach:
На мен лично , левият модел ми по-харесва...по.малък , но пък сдве доста различни гари , дори само като ги гледаш едновременно и двете от едно място...
Но пък десният става по-голямо развитие , включително и възможност за още една "подземна" голяма "изчаквателна" гара под целият макет...Ма пък и двете гари се гледат под един ъгъл от едно място .
Очаквам коментари за "една фигуРа - два макета..." ???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия