Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Начални стъпки за създаването на макета на Xristo

<< < (6/20) > >>

Adrian:

левият ! Но как ще се обслужва това разстояние (дълбочина) 1.80 м ??

pach:

--- Цитат на: Adrian link=topic=917.msg12097#msg12097 date=1225116031 ---
левият ! Но как ще се обслужва това разстояние (дълбочина) 1.80 м ??

--- Край на цитат ---
Ами по площа на Христо , само съм премехнал "дълбоките 40 см." защото те са тесни и не вършат никаква помощна функция...
Това са остарели приоми , доскоро и аз се стресках за обслужването , но решенията са повече от едно...
Прави се подвижна част в средата пхрез която се подава човека обслужващ макета , или пък се прави от дв-три части които са на панти и се раздигат една спрямо друга ...и т.н.

XRISTO:
Много са готини коловозите - прави като струна!И аз ще се опитам да изправя моите,но не смятам да махам "джоба" , най-вече, защото като се завра там и гарата е срещу мене.Не искам да ми съвпада по диагонал.А иначе съм по-впечатлен от десния.  ;) Тунели и по моят ще има, а смятам, че мост върху коловозите ще изглежда добре, но това ще се види в последствие.Хайде,че отварям файла и почвам да коригирам....  :)

Ето и първата дилема - колко са дълги Тилиг - кривите R1,R2,R3,R4,R5?
R1-R380,22.5 градуса(най-късата) - не вярвам да е 38 см?!  :o

Ето и новата преработка - с удължени коловози , но понеже е с един вход и изход и за да могат да се осъществяват маневри без да се затруднява движението на други композиции в района на гарата,според мен са необходими преки връзки между съседните коловози.Направих две,но понеже не мога да преценя къде е най-добре да ги сложа и спрях с цел да се посъветвам с вас.Такъв ли е начина и ако не-как да постигна пропускливост на гарата без да правя двойно трасе,а в същото време да не променям драстично плана?  ???

schatsi:
 Много е готино ...обаче мисля че ще има проблем в ограденото в червено...(срещат се напреженията) , а в зеленото поле аз бих направил втората гара.. ;)

XRISTO:
Мдам...много уместна забележка...благодаря ти , още не съм ги обмислял тези работи с напреженията,но това което казваш е така,за съжаление.А идеята за втората гара ще я обмисля,защото там , където си я изобразил има изкачване от близката към далечната страна и не знам дали ще е удачно.Иначе откъм място е ок.Аз имах нещо като идея за горе вляво,където е с два коловоза.(то и затова съм ги направил два  ;))Ще бъде нещо,като планинска гаричка,защото там е второто ниво,но нищо още не е окончателно,може пък там,където си очертал да спретна още една,но по-скоро в горната част,защото там ще бъде равно.  :)
Хм.Сега пък ми хрумна,че мога да започна спускането чак някъде при завоя.Оттам до първата стрелка  на голямата гара е повече от 1.80м - достатъчно да се стигне до кота 1 ниво,според мене.  8)
Апропо,администратора да свери часовника на сървъра-дразни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия