Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Начални стъпки за създаването на макета на Xristo

<< < (8/20) > >>

zazo:
Христо, малко късно се включвам, а и етапа с определянето на площа май си го решил вече, но на мен размерите на помещението ти мира не ми даваха. Ако правилно съм дешифрирал плана на помещението, в дъното имаш един квадрат от около метър на метър, които ще оставиш празен. Та идеята ми е нещо такова, като черния правоъгълник е или дупка или подвижен капак на макета, през който да се подаваш за обслужване, на по-недостъпните места. При твойто помещение бих се изкушил и от макет обикалящ около стените с едно подвижно модулче при вратата.

XRISTO:
Ами площта ми се иска да е на 4 м, както ти си я направил, обаче това там в дъното вляво е една кухина,коята особено ако ще е релефен макета,тоест с планини, няма да се виждат отпред никакви релси.Пък ще е кофти всеки път когато реша да "карам" да се завирам в дупката като кукувица и за всяка маневра да проточвам врат вдясно като жираф.  ;D ;D ;DИменно затова тази кухина ако я ползвам,то ще е евентуално за да си сложа някоя друга етажерка с витринка, в която ще си съхранявам подвижният състав. ;)

XRISTO:
Ето поредните ми творчески напъни:

Кое ви се струва по-удачно?Иначе,Pach,мъчих се да направя сдвоената линия, която ти ми беше направил като примерна по-отдолу, но с моята програма и релсов материал не се получава - просто излизам извън макета и то с много.Ще го мъча по - нататък,но иначе смятам, че коловозите доста се поизпънаха, нали?  ::)

pach:
Вторият е по добре , а то иначе (на първия) хем мост над гарата ( което е отврат) хем стрелка преди моста , хем глухи коловози в нищото!!!
Триъгълника не биваше да те безпокои - има си електронни блокчета за "късото" на релсите...
И тия 40 см. пред гарата са безмислени (освен ако не си категория "комар" ;D) , там в най-добрият случай главата и една ръка да завреш...Инак за витринката в дъното и аз така си помислих като видях , че ти остава пространство. Аз на твое място бих радикално сменил както площта , така и коловозното развитие ...само казвам идейка...
 ;D ;D ;D ;)

pavel75:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=917.msg12173#msg12173 date=1225318799 ---Кое ви се струва по-удачно?Иначе,Pach,мъчих се да направя сдвоената линия, която ти ми беше направил като примерна по-отдолу, но с моята програма и релсов материал не се получава - просто излизам извън макета и то с много.Ще го мъча по - нататък,но иначе смятам, че коловозите доста се поизпънаха, нали?  ::)

--- Край на цитат ---

Аз също смятам, че второто е по-удачно. При първия вариант ще ти трябва мост за двупътен участък и ще скриеш голяма част от гарата

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия