Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Начални стъпки за създаването на макета на Xristo

<< < (11/20) > >>

toniemi:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=917.msg13014#msg13014 date=1226785323 ---Някой може ли да ме светне каква трябва да бъде средната дължина на коловоз в "НО"?Може и да е споменавано някъде, но не открих нищо по въпроса.И в книжката на Ботев не открих информация.  :P

--- Край на цитат ---
Няма такива критерий.Всичко е според мястото.Но е добре да се събират поне 40 товарни вагона ;),това е гара за мен.

Best Ripper:
А, Тони.. Ти пък.. дай направо 400.. кво толкова. .една нула отзад.. нали нулата е нищо...  ;D ;D ;D

Иначе сериозно: от преди имам някакви спомени, че оптималното е около 1,5-2 метра... Ама много зависи от общия размер на макета, а той пък се знае, че е функция на помещението... А и много зависи от развитието на коловозите - ако направиш някакви осморки в макета, нещата може силно да загрубеят...

mill:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=917.msg13019#msg13019 date=1226827847 ---Иначе сериозно: от преди имам някакви спомени, че оптималното е около 1,5-2 метра...

--- Край на цитат ---
Аз съм се вместил в златната среда-1,80 м . е дължината на моя макет.Според мен трябва  на гаров коловоз с перон да се събират-4-5 пътнически вагона.А за товарните -и 5 метра да е коловоза пак може да не стигне.Ако пък е и американски ::) ::)

toniemi:

--- Цитат на: muncho link=topic=917.msg13037#msg13037 date=1226862514 ---
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=917.msg13019#msg13019 date=1226827847 ---Иначе сериозно: от преди имам някакви спомени, че оптималното е около 1,5-2 метра...

--- Край на цитат ---
Аз съм се вместил в златната среда-1,80 м . е дължината на моя макет.Според мен трябва  на гаров коловоз с перон да се събират-4-5 пътнически вагона.А за товарните -и 5 метра да е коловоза пак може да не стигне.Ако пък е и американски ::) ::)

--- Край на цитат ---
На моят макет в НО ,на гарата събирам спокойно 5 пътника 1:87 +лока и 6 бр 1:100 + лока.

XRISTO:
Тони,какви размери ти е макета и колко са ти дълги коловозите,долу - горе, ако не е тайна?  ::)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия