Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Начални стъпки за създаването на макета на Xristo

<< < (14/20) > >>

Best Ripper:
Ице, първо преглътни тезата, че каквото днес ти харесва след три вече няма да е почти същото, след три месеца още по-малко, а след три години не ми се мисли... Не знам някой да е направил макет и да не установи след време, че нещо все не е както трябва и че трябва да се промени... Идеален макет няма и едва ли ще има... Така че първо свикни с постановката, че НЯМА "Ето такъв макет исках"... Все нещо след време няма да ти харесва...  ;)

Adrian:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=917.msg13100#msg13100 date=1226954427 ---Просто подобно изпълнение би било трудно за мен и сигурно след дълги опити и ядове ще се разочаровам, а най-малкото от това имам нужда.  ::)След вечерни дерзания, ето и моята временна версия на идеята на Pach:

Разбира се, ще има още 30-тина преработки...поне.  ;D
Утре нов ден - нов късмет. ;)

--- Край на цитат ---

Това е много близко като идея с макета на Vlado - обмени мнения с него - той най-добре ще ти каже какви са слабостите/предимствата на такова разпределение .

pach:
Мда , както казва Zazо - не че те навиваме , ама ... ;)
Точна перфекционистите като теб , имат и най-големи успехи в напасването на подвижна/неподвижна част на макет.Дали ще е подвижна пред вратата , или пък някъде в средата на макета (за по лесен достъп до дълбоките части) ефекта от цялата галимация е ,че имаш по-добра възможност за оползотворяване на площта с която разполагаш в площ на макет който искаш. ;)
Не мога да не се съглася и с Best Ripper - много точно е визирал един от основните проблеми при проектирането и реализирането на макет.Аз също съм минал по този път , включително и чертаене по цели нощи в опит да обуздая фантазиите си и мераците си.
Адриан е прав , има сходно с макета на Владо - тое е като при космическите совалки ...Оптималното разположение на гара и "овал" винаги води до индентични резултати.Точно тук идеята на Zazо е много по на място , предполага "бягане" от стандартният правоъгълен макет и разпределението на коловозите в гарите се подчинява като в истинските железници - оптимално "покриват" наличните пространства.
 ;D ;D ;D Дерзай - дерзанията ти едва започват !!! ;)

XRISTO:
Хм,може би със Зазо сте прави.По края бих имал много по-дълъг път, а и главната гара би могла да бъде доста по на челно място.И в този ред на мисли ме осени една "гениална" идея:
-Ще взема да обърна вратата!Ще я направя да се отваря навън и тогава няма да имам нужда да оставям кой-знае какво място за влизане.Просто ще влизам с приклякване под макета.Е,бих могъл да мисля и за мобилност.Аз имах идейка да го напраскам целият макет на модули,защото съм "социално животно", тоест не бих могъл да творя цели месеци и години сам на тавана като отшелник, докато така, на модулчета ще имам възможност да ги правя у дома на масата в приятната компания на жената.Тя , горката, вече свикна с хобито и щом не и приказвам кое колко струва изобщо не мърмори и не прави забележки.Даже ми помага за някои работи. ;)

Best Ripper:
Гледай само по някое време жена ти да не те върже напреко на линиите пред приближаващия влак...  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия