Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Начални стъпки за създаването на макета на Xristo
zazo:
Аз пък ще те подработя отново за макет обикалящ стаята, като ти пусна една съвсем примерна и набързо направена схема с две нива. Синьото е подземното ниво, а червеното ниво е 0.
toniemi:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=917.msg13045#msg13045 date=1226893103 ---Тони,какви размери ти е макета и колко са ти дълги коловозите,долу - горе, ако не е тайна? ::)
--- Край на цитат ---
4/2 метра
XRISTO:
Zazo,благодаря ти за труда,да ти кажа харесва ми перспективата да се намирам в средата, но както си го направил, ще трябва да си вдигам долният край, за да отварям вратата за влизане-излизане.Това не ме устройва, защото едно постоянно вдигане и сваляне означава проблем с насочването (напасването) на релсите, а и с ландшафта бих имал проблеми-ще си личи подгъва и ще стои "дървено" там, а аз съм малко перфекционист,тоест се дразня от някои неизпипани детайли.
Тони,за съжаление аз нямам четири метра,а и искам да съм със затворен контур, тоест не искам да имам "глуха" гара.Твоят е затворен, както виждам, но имаш 4 метра пространство а аз - не. ::)
Pach,идеята ти все повече ми харесва,охлаждана единствено от опасенията, че няма да мога да се присягам лесно в дъното на макета, за да работя в далечната страна.Опасявам се обаче, че ако не приема твоят вариант ще се наложи да орежа драстично макета и да стане някакъв елементарен ринг,което,честно казано не ме въодушевлява.Ще прехвърля твоята идея в този размер и в програмката Wintrack, с която проектирам моят макет.Може да внеса някои корекции, но твоята концепция като цяло ми харесва и няма да се посвеня да я използвам дори и да ме обвини някой в плагиатство. ;D
Колкото до макета в средата- то той би бил максимум 3.00 на 1.40 , в което според мен не бих могъл да вместя кой-знае какво разнообразно коловозно развитие(това е основната цел на макета ми), а ако го постигна, то това ще бъде с цената на глухи гари,каквито ненавиждам.
zazo:
Всичко е въпрос на преценка и лични предпочитания. Честно казано помещението ти предразполага към много колебание, защото хем има доста площ (съответно много варианти) и едновременно с това много условности. Иначе с едно модулно свързване и достатъчно прецизност при изпълнението си мисля, че отварянето на вратата не е чак такъв проблем. Да не помислиш, че те навивам ;).
XRISTO:
Просто подобно изпълнение би било трудно за мен и сигурно след дълги опити и ядове ще се разочаровам, а най-малкото от това имам нужда. ::)След вечерни дерзания, ето и моята временна версия на идеята на Pach:
Разбира се, ще има още 30-тина преработки...поне. ;D
Утре нов ден - нов късмет. ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия