ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
Проблем с форума
Vlado:
Ние не можем да контролираме изцяло продаваното в "Купува/Продава", защото в противен случай бихме нарушили принципите на свободното предлагане и договаряне. В крайна сметка всеки може да продава всичко, което прецени с ограничението да е свързано с жп моделизма. А какви цени ще определя и какво ще продава си е негова работа. Ние можем да се намесим само ако има нарушение на правилата като коментиране на цени, липса на задължителен реквизит в обява или нещо такова. А ако пусналият обявата продава нещо на нереална цена, затова е архивът, който се води. Заинтересованият ще погледне, ще сравни, ще прецени. Ние да не сме регулирана икономика, че да контролираме всичко?! Пък и има един принцип в правото, който може да се приложи и тук: законът защитава само активния субект, не и пасивния, защото последният с поведението си показва, че не се интересува и не търси защита.
EMPEROR:
--- Цитат на: Vlado link=topic=944.msg35720#msg35720 date=1265886393 ---Ние не можем да контролираме изцяло продаваното в "Купува/Продава", защото в противен случай бихме нарушили принципите на свободното предлагане и договаряне. В крайна сметка всеки може да продава всичко, което прецени с ограничението да е свързано с жп моделизма. А какви цени ще определя и какво ще продава си е негова работа. Ние можем да се намесим само ако има нарушение на правилата като коментиране на цени, липса на задължителен реквизит в обява или нещо такова. А ако пусналият обявата продава нещо на нереална цена, затова е архивът, който се води. Заинтересованият ще погледне, ще сравни, ще прецени. Ние да не сме регулирана икономика, че да конторлираме всичко?! Пък и има един принцип в правото, който може да се приложи и тук: законът защитава само активния субект, не и пасивния, защото последният с поведението си показва, че не се интересува и не търси защита.
--- Край на цитат ---
+1 :good:
Der Hetzer:
Напълно съм съгласен :hi:
Обещавам че и в бъдеще, когато се появи някой хубавец и пусне обява че продава примерно старите бъчви от избата на дядо си на село - веднага ще проявя будна тимуровска гражданска съвест и ще уведомя Г-да. Модераторите :hi:
Vlado:
А аз пък официално те уведомявам, че подобен сарказъм е несъвместим с разбирането на админите за съобразяване с тяхната воля и ще бъдеш санкциониран при последващо (бъдещо) подобно поведение!
pach:
Мойта отрицателна оценка е изтрита :im_so_happy:
Обаче съм дал (макар и по мотивирано) 10 такива на бонбона!!!
:lol: :hi:
Всъщност нито съм му продавал , нито съм купувал - беше в отговор на неговият "-"
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия