Автор Тема: Проблем с форума  (Прочетена 168698 пъти)

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1712
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
Re:Проблем с форума
« Отговор #315 -: 04 Октомври 2010, 16:05:09 »
Цялата работа на AVG, че има ново приложение: защита от Rootkit, но дава много фалшиви тревоги. С лаптоп съм и проблема е, че другите антивирусни го правят тромав, осбенно NOD32. Пробвал съм и ред други, но имам специфичен софтуер - програми, за които изрично е предписано само AVG. :yes:

topalov

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #316 -: 01 Ноември 2010, 16:54:50 »
Не е проблем, но трябва да сигнализирам!

Моля Ви, г-да Админи!
Сверете часовника на форума и ни върнете на +2:00 GMT, а не както в момента на московско време!

Благодаря!

staff123

• Trade Count: (1)
  • Sr. Member
  • Публикации: 473
  • Рейтинг: 2
    • LinkedIn
« Отговор #317 -: 16 Ноември 2010, 20:35:22 »
В тази тема преди към обясненията за изработване на модулите имаше и приложен снимков материал. Сега не излиза такъв. Проблема в моя телевизор ли е или снимките са изтрити? Или причината е друга?

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #318 -: 16 Ноември 2010, 21:27:55 »
Най-вероятно:
1. Снимките са били качени тук в сайта, но поради липса на място са били изтрити.
2. Снимките са били качени някъде другаде и линковете към тях са "умрели" поради изтриване на файловете или поради спиране на сървъри.
Не сменяй телевизора...  :hi:

staff123

• Sr. Member
    • LinkedIn
« Отговор #319 -: 17 Ноември 2010, 00:22:08 »
Ясно. Блаодаря!

n_sirakov

• Гост
« Отговор #320 -: 17 Ноември 2010, 08:19:41 »

Телевизора ти е здрав :lol:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12388
  • Рейтинг: 1341
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #321 -: 17 Ноември 2010, 08:28:48 »
В тази тема снимките бяха качени много отдавна, но не са и (явно) никога няма да бъдат качени тук във форумната папка, щото какво да се качва там не определят п отребителите. Но съдейки по това:

Цитат на: Vlado link=topic=1024.msg13906#msg13906 date=1227823909
Както обещах, качих всичко на главната страница! Имам известни забележки към видимоста, по-специално на подраздел "Правила", но това ще е насочено към Иво.
Моля, проверете публикуваното и ако има забележки, ги опише. Показателите за нашите модули не съм променял, защото не видях разлика между посоченото от Пач и настоящото положение. Но ако има, казвайте, ще оправям.
Също и снимките на страниците не ги качих във вида, посочен от Пач, защото ги има вече в стара статия.
Ами това е...

Трябва да ги има в началото на сайта. Там ги потърси и прочети.
А в самите мой постове отдавна са изтрити, тъй като бях напълнил 10 Gb и на мен ми потрябва мястото им.
По въпроса за модулите въобще има още доста места в този форум, които са ги описали...

staff123

• Sr. Member
    • LinkedIn
« Отговор #322 -: 20 Ноември 2010, 17:13:40 »
Впоследствие и аз намерих всичко. Просто късно видях поста на Владо.
 :drinks: :)

toniemi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 4819
  • Рейтинг: 648
  • Направи си сам и ще ти олекне! HO,Z Само БДЖ
« Отговор #323 -: 19 Декември 2010, 19:50:20 »
Пак нещо се е разбрицал сайта

Най-много за днес: 431. Най-много онлайн: 431 (19 Декември 2010, 11:24:03)

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #324 -: 05 Януари 2011, 11:57:15 »
Уважаема администрация!
 :hi: :hi: :hi:
С настоящият пост в никакъв случай НЕ ОБСЪЖДАМ ДЕЙСТВИЯТА ВИ!
Просто искам да попитам с какво наруших някое правило на форума, та във темата "НО или ТТ",
беше изтрита част от моят пост, който е в духа на обсъжданата тема?
Същият не само че не нарушаваше правилата на форума,(но както винаги е изтрито и недоказуемо...)
но и призоваваше за положително отношение както по въпроса, така и между приятелите.
За разлика от две мнения които все още са там и са откровенна провокация!
Дори отговор на тази провокация от друг колега, стои, но моят пост е редактиран!!!
С какво предизвиквам това еднолично отношение към мен?
Бих искал да знам с какво съм нарушил правилата (според мен - с абсолютно нищо), за да се наложи тази редакция?
Колкото до цитирането на правилата там, държа да заявя, че при моята регистрация (преди повече от три години),
тези правила бяха малко по различни. Въпреки това аз не съм изтривал намесата на диспечер, а съм пояснил какво е било изтрито? Следите от намесата на диспечера стоят и сега! Тоест редакцията не е на неговата намеса, а като допълнение на моя пост. Нещо което правим всички постоянно, дори и в тази тема и по-надолу от други колеги!
Колкото до цитираните правила, те бяха въведени доста по-късно след моята (и на повечето колеги( регистрация.
Уважаемата администрация ги промени в последствие, като дори не ни попита (потребителите) дали сме съгласни или не с това!
Добре, в името на този форум, бяхме принудени да ги приемем "анблок", но не разбрах заварените потребители (при по-различни правила) с какво ги задължава да ги спазвате? Може би исе иска пререгистрацията ни, защото ние сме се съгласили да пишем в този форум при първоначалните правила.
(същото впрочем се отнася и за правото ишли не да изтриваме свойте мнения - също наложено доста по-късно.)

Диалог нямаше преди, няма и след налагането на новите правила.
Какви са гаранциите, че пак няма да се променят?
Какви са гаранциите въобще тук наистина да има неутрално и обективно управление на форума?
Преди десетина дена отговорих на въпрос свързан с определени видеофайлове, като отбелязах, че се слагат чужди думи, уж излречени от мен. Отново по непонятни причини, след около два часа всичко това бе изтрито изцяло (този път не редактирано) но там поставените от мен въпроси така и не получиха отговор от хората къмв които бяха отправени. Нима толкова са "непристойни" тези въпроси. Колко пъти още трябва даги задавам (до тук три пъти - оставени без намеса) за да получа някакъв (какъвто и да е отговор) свързан с Клуба ни?

И защо имам такова еднолично (едностранно) отношение към мойте постове,
(честно казано съм поласкан от администрацията :hi:),
 а същевременно се оставят постове които както казах вече са откровенно
 с отрицателен заряд и носят само провокативно съдържание?

Крайно време е да се спре може би с този цирк, че е сменена администрацията на този форум!
Нима вярвате, че все още никой не разбра и ви  вярва на тази лъжа???

Дано този път получа някакъв отговор - с какво съм нарушил правилата?
(за да знам за напред да не го правя)

EMPEROR

• Гост
« Отговор #325 -: 05 Януари 2011, 12:44:12 »
Честно казано не разбрах точно какво е махнато, но се захващам за няколко неща по твоя пост тук Пламене.
Първо - администрацията не е длъжна да ти дава никакво обяснение за действията си. Сметнала е че по някакъв начин думите ти са провокативни и биха допринесли за по-нататъшен скандал. Ако администратора е преценил, дори при отсъствието на скандал, че думите ти могат да провокират такъв, то намесата е била доста адекватна и на място. Не сме тук да чистим л@йна след Вас, а да се опитваме да ПРЕДОТВРАТЯВАМЕ такива още преди да са се появили.

По повод правилата на форума - ти когато си се регистрирал по всяка вероятност не е имало изобщо правила. Това обаче не те прави повече от другите и не те поставя НАД правилата. Ако правилата не ти харесват, просто хващаш пътя. Правилата са динамични и се допълват или променят, когато видиме, че досегашните не си вършат работата.

По въпроса за ЦИРК-а, ако четеш повечко книжки с теории на конспирации, поспри ги малко. Аз съм модератор (като имам и администраторски права) и има администратор, който няма общо с форума. След като независим човек постоянно поправя твои постове, може би трябва да се замислиш дали пък вината не е в теб. Аз лично отдавна прескачам твои постове, първо защото ми писна, второ за да не бъда обвиняван в лично отношение към теб. Нямам нищо против теб, но определено езика ти е по-хаплив и провокативен, което за един форум не е на добре, а пък за администрацията още по-малко.

Това е по подов на горния ти пост. По повод на редактираното мнение в друга тема, не съм свидетел и нямам какво повече да допълня. Аз ти давам обяснение за действието на администратора, макар че нито той, нито аз сме длъжни да го правим. Ако по някакъв начин не ти харесва това, никой не те държи на сила. Лесно е да търсиш вината навсякъде другаде, но не и при себе си. Промени малко отношението си или брой до 10 преди да напишеш следващият си пост тук или в друга тема и мисля, че всички ще са доволни. Повече и да се обяснявам смисъл няма. Тая тема я дъвчем за 100000000000001 път...

IKAR

• Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 950
  • Рейтинг: 265
  • HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София
« Отговор #326 -: 06 Януари 2011, 15:23:37 »
Без да вземам която и да било страна, а и в качеството си на модератор в един друг форум, искам да допълня нещо. Наистина на човек му писва да мие кенефи и съответно по-добре е кавгите да се предотвратяват преди тяхното изтърваване. Но не може заради един, бих казал незначителен брой "кавгаджии", "алармаджии" и "псевдопатриоти", казващи на черното бяло, човек да не може да си каже личното мнение, защото видиш ли това би провокирало активизиране на въпросните потребители, и съответно патърдията е готова. Като стават такива работи, нека съответните патакламаджии да си носят отговорността, а не заради тях да страдат всички. Например питаха ме защо за отрицателно време бяха бастисани тролеите, дошли през 1968-а от Дортмунд и съответно през 1984-та от Линц, между другото едни от най-качествените, произведени в цял свят, обясних на дълго и нашироко, някой след мене вдигнал джабала, че съм говорел лошо, но вярно за подобието на държавата и ето ти кавгата, после аз виновен. Такива примери колкото искате.
« Последна редакция: 10 Януари 2011, 11:21:04 от IKAR »

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #327 -: 06 Януари 2011, 18:55:46 »

Евала, Икар!!! Едно безпристрастно мнение на достоен човек!!

toniemi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 4819
  • Рейтинг: 648
  • Направи си сам и ще ти олекне! HO,Z Само БДЖ
« Отговор #328 -: 04 Април 2011, 18:53:45 »
Не вярвам да сме били 132 но линия ,едновременно :nono:

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #329 -: 03 Юни 2011, 09:02:52 »
Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=3003.msg61031#msg61031 date=1307041529
Аз не съм длъжен да чета целия форум - нито пък съм длъжен да правя догадки кой къде и какво е писал за да връзвам нещата. Просто констатирам как пламен бучеше точно преди няколко седмици, че се ъпват теми, а в същото време ъпва и той - а това, че си писал половин час по-рано няма значение - защото на мен темата два пъти ми излиза в непрочетени. Тъй, че моля да се стегнете, че форума от форум започна да прилича на говорилня. Ако ви е зор да си пишете някакви несвързани, несмислени и тем подобни закачки - ползвайте си чатове и ЛС.

Кой си ти, че да ни учиш как и какво да си пишем тук????  :angry:

За да не ъпвам (както го твърди Кракомолиба) темата над новоъпнатите, което не стана в деня на заяждането му,
ще му кажа няколко неща тук.
1.Да прав си - не си длъжен да четеш всичко форума, ама защо смяташ, че някой те е задължил. Маркираш и не четеш. :pardon:

2.Не плачи на чужд гроб, защото не знаеш на къде е обърнат, и може да му плачеш на оная му работа...
или с други думи казано, ти лично, да си показал някакъв модел, да си написал някакво конструктивно мнение свързано с моделизма, да не би да не си ни подвел с грешна информация, или пък да си написал нещо по различно от самовлюбените "уточнения" които имат само за цел, да ни покожат колко много, ама много, навътре си в нещата?????
Само дето не  е ясно в кои неща си "много вътре" - железопътен или градски транспорт, спотърство или моделизъм?

3. В тази връзка да ти припомня че тук е форум за моделизъм, макет и модули - ти какво си написал по тези въпроси?

4. Крайно време е да премахнеш изречението под аватари си, защото е в пряко нарушение, на основното правило
на всеки един форум - да не пишеш обидни за другите  хора неща. А тук има поне един човек, който работи на машина за която ти си написал под аватара си. Явно не ти пука за истинските професионалисти.

5. Извода се налага от само себе си - форума започва да се превръща не само в говорилня, благодарение на твойте заяждания , но и на по-лошо, щом като изгонените от други места почнаха да злорадстват тук.

За пореден път уважаеми Красене ти казвам - спри с тъпоумните си заяждания и се отдай на нещо по важно.
Защото рано или късно, ще съжаляваш !
(не го разбирай като някаква заплаха - просто те подготвям за горчивката,
 която ще изпиеш благодарение на поведението си,
ама не от мен ... а от живота като цяло)