Автор Тема: Проблем с форума  (Прочетена 162150 пъти)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
Re:Проблем с форума
« Отговор #345 -: 23 Юли 2012, 14:27:44 »
Така като гледам каките не дават вид на малолетни, непълнолетни и пр., няма сексуални сцени и разни перверзии, а и препратката (обясненията) в главния сайт към тях е с намалени букви, което все пак говори за някакъв опит за ограничаване на посещенията. Така че макар и лично аз да не одобрявам такива неща, особено находящи се на сайт за жп моделизъм, не виждам как администрацията на форума да може да ограничи някой потребител да не слага подобни щуротии на собствения си сайт. Единствено можем да го посъветваме да ги махне, като изразим своето негативно мнение по въпроса. Разбира се, има и вариант за сезиране на съответните органи, ако смятаме че е налице закононарушение, каквото в случая не виждам, изключая моралната страна на въпроса.

Що се отнася до нарушението на т. 2.11 от правилата на форума, е обективно невъзможно да накараме човека да пише на кирилица, тъй като не владее езика ни, а виждаме какви недомислици се получават с google преводача.
« Последна редакция: 23 Юли 2012, 15:57:11 от Dispatcher »

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #346 -: 23 Юли 2012, 14:52:03 »
Не можем и не е наша работа да му се "бъркаме" в сайта.

Тук обаче е в нарушение на правилата - или махнете това правило или го изпълнете.
Пиша в поне десет чуждестранни форума и никъде не съм си позволил да им наруша правилата, понеже не знам езика им.

Има начини да уважаваш правилата на даден форум дори и с гугъл транслатора.
Само в един форум някога си позволих да им пиша на английски, а не на техния език и моментално бях наказан.
До кога ще се кланяме на разни некултурни и обиждащи България и българите хора!?

Като иска да пише тук, нека бъде така добър да спазва правилата, както всички останали потребители.
Останалото е най-обикновенно неуважение към домакините тук пред погледа на доста хора!

За моралната страна на въпроса - прав си  - това си е негова работа, но като си търси рейтинг за сайта по
този пошъл начин, ние трябва ли да го пощряваме?
Интересно в неговата страна как се отнасят към такъв вид обновяване на  моделизъм на сайта му?
Там нямат ли си форуми? Или може би причините да не пише в тях са други?
Не знам...
« Последна редакция: 23 Юли 2012, 15:57:27 от Dispatcher »

emilchaushev

• Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • Публикации: 1464
  • Рейтинг: 542
  • N scale 1:160- реален моделизъм
« Отговор #347 -: 23 Юли 2012, 14:53:15 »
Къде е темата.. къде избихте... в крайна сметка човека не е публикувал линка към тез' голите пастърми във форума та да го хулите. Ако някой е толкова целомъдрен да не се качва из градския транспорт, че и там висят едни гювендии...

Luka thank you for sharing and don't worry about the the link with the girls!
« Последна редакция: 23 Юли 2012, 15:57:44 от Dispatcher »

LUKA

• Full Member
  • Публикации: 151
  • Рейтинг: 37
  • locosteam................
    • Luca's train page
« Отговор #348 -: 23 Юли 2012, 15:25:30 »
Цитат на: emilchaushev link=topic=3922.msg80370#msg80370 date=1343044395
Къде е тематКъде е темата.. къде избихте... в крайна сметка човека не е публикувал линка към тез' голите пастърми във форума та да го хулите. Ако някой е толкова целомъдрен да не се качва из градския транспорт, че и там висят едни гювендииа.. къде избихте... в крайна сметка човека не е публикувал линка към тез' голите пастърми във форума та да го хулите. Ако някой е толкова целомъдрен да не се качва из градския транспорт, че и там висят едни гювендии...

Luka thank you for sharing and don't worry about the the link with the girls!

I 'LOOK THAT FOR MANY GIRLS IS TODAY A BIG PROBLEM....POLITIC....FOR LANGUAGE....I SURE THAT ALL THE PEOPLE IN THIS FORUM IS NOT IMPORTANT THE NATION WORK TO LOOK THAT THAT THE FIRST THING IS THE HOBBY OF THE RAILWAYS...MY FRIEND IS SERBIA WRITE IN CIRILIC AND HELP ME BECAUSE I MISS WE ARE HAPPY FOR THIS .....I HOPE THAT WRITE..emilchaushev  ...DON'T WORRY TO ME FOR THE GIRLS IN AND OF SUMMER I WRITE +18 OK....SORRY FOR THE NOT GOOD CIRILIC.....I WAIT YOU AND YOUR FRIEND TO LOOK MY TRAINS AND DRINNKS A BEER
 :bb2:
 :drinks:
LUKA      
« Последна редакция: 23 Юли 2012, 15:58:33 от Dispatcher »

lubomir

• Гост
« Отговор #349 -: 21 Август 2012, 09:19:47 »
Във връзка с тази тема, и питането на Шатси
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3830.msg81047.html#new

Мисля, че е време за промяна в правилата на форума в частта за участници чужденци, които не са длъжни да знаят български. Има няколко приети международни езика, които би трябвало да бъдат заложени в правилата на форума. Може да се заложи и задължително ползване на дърводелскиs транслейтър на Гугъл, за не знаещите съответния език. В края на краищата България е част от този свят, и разделянето не би било полезно за никого. От горе на всичко чужденците пускат интересни снимки и видео, което допълнително разнообразяват форума, който понякога направо умира с дни, заради безсмислените ни ежби и сръдни. Някак си ми е странно, че толкова много хора четем, пък всеки има причини да се въздържа да пише. Изразяването на мнение е не само право, а и задължение, което в края на краищата изкарва истината най-отгоре. Ако всички спрем да пишем и минем само да четем, не виждам как ще се развива форума и не виждам какво ще четем след известно време.
Не бъдете егоисти! Поне не в този форум!

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #350 -: 21 Август 2012, 09:21:50 »
Цитат на: Vlado link=topic=3830.msg81057#msg81057 date=1345529663
Цитат на: schatsi link=topic=3830.msg81047#msg81047 date=1345494543
Крайно време е да се се приложи:
Цитат
2.11 Желателно е мненията да се изписват на кирилица. При несъобразяване с предното ще последва предупреждение, след което мнението ще се изтрива.

Ша ма прощавате , ама това е n-тата тема ,за която това правило НЕ ВАЖИ....

п.п. Нищо лично ....правилата са за да се спазват от всички...

А това е n-тият път, в който ви се обяснява, че няма как да накараш чужд гражданин, невладеещ българския език да пише на чужд нему език (и форумът не е затворен към такива хора, като затова заглавията на разделите са написани и на английски език).
Сами знаете - google преводачът не превежда добре. Тъй че се явява обективно невъзможно да изискаме от LUKA (също и prognosis) спазването на това правило на форума. И в тоя ред на мисли да съобщя, че готвя промяна в правилата, които ако бъдат одобрени от екипа на форума, ще разрешат елегантно този проблем.

lubomir

• Гост
« Отговор #351 -: 21 Август 2012, 09:24:20 »
Ей това се казва бърза реакция. :good:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #352 -: 15 Ноември 2012, 11:09:46 »
Reported Attack Page!

This web page at www.railwaypassion.com has been reported as an attack page and has been blocked based on your security preferences.

Attack pages try to install programs that steal private information, use your computer to attack others, or damage your system.Some attack pages intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners.

на някой друг показва ли му се това съобщение ?

daddy_g

• Trade Count: (9)
  • Hero Member
  • Публикации: 1023
  • Рейтинг: 332
  • HO (БДЖ) & N (БДЖ & USA)
« Отговор #353 -: 15 Ноември 2012, 11:10:43 »
Да и на мен ми излезна преди малко

Loco-motion

• Гост
« Отговор #354 -: 15 Ноември 2012, 11:24:13 »
И на мен ми излезе преди половин час. След това няколко пъти влязох във форума без проблеми.

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #355 -: 15 Ноември 2012, 12:11:24 »
Според мен симпатичен очилат мъж , почитател на иделният мащаб , се опитва да наака тази 'светая светих' на железниците .
 :neo: under attack сме отвсекъде  :buba:
« Последна редакция: 15 Ноември 2012, 14:41:14 от Vlado »

Timerlane

• Гост
« Отговор #356 -: 15 Ноември 2012, 12:40:28 »
На Андроид не ми изписа проблем, което доста ме изненада, а на машината вкъщи имам същия проблем както и вие. Конкретно за Malware.

Rizar

• Гост
« Отговор #357 -: 15 Ноември 2012, 13:59:43 »
На мен преди малко като пуснах форума от лаптопа ми излиза страница за "злонамерен сайт" и предупреждение да не влизам. Сега от компютъра не ми излиза такова нещо.  :mda:

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #358 -: 15 Ноември 2012, 14:19:53 »
Извиняваме се за неудобството, причинено от техническите проблеми с форума. Работи се по отстраняването им.
Проблема е локализиран. За съжаление, докато Google Chrom разбере, че сме се справили, ще мине малко време.
Моля да използвате други браузери за известно време - например Internet Explorer.

mitko0888

• Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #359 -: 15 Ноември 2012, 14:22:57 »
Обикновено като цъкна отгоре на снимката тя ми се отваряше за да я видя голяма. Сега не реагира.
Браузърът си е MSIE 9 (за ужас на някого и за моя най-голяма радост)
Пример: