Автор Тема: Проблем с форума  (Прочетена 166183 пъти)

lubomir

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:Проблем с форума
« Отговор #255 -: 21 Януари 2010, 11:07:33 »
Мразя да си давам мнението по такива въпроси, но ще пиша вероятно за последно!
Аз за сетен път ще кажа, че не мога да разбера какво има де се дели и защо някой си мисли, че като е с по-голяма пишка от другия е по-добър в секса или с  нещо е по-напред или по-велик. Срамна работа е да се спори до откат, заради спора или заради самото плюене един срещу друг. Едно от висшите достойнства на човека е да прощава,  да се поучи от грешките си, да не се повтаря повече и така света да върви напред и нагоре, към едно по-добро общество, основано на любовта и уважението между хората.
Не ни стигат другите проблеми в и без това трудното ни ежедневие, ами трябва да се занимаваме с хобистки дрязги, интриги, групарство и т.н.
Не знам защо хората сме устроени така, че чак когато даден човек си отиде от този свят, замисляйки се да стигнем до извода, че всички дрязги са били напълно безсмислени, а разхода на психическа енергия неоправдан.
Има едно место където ежедневно се срещаме, плямпаме, обменяме инфо новини, клюки и това е тоя форум. Нито сме много, нито знаем всичко, нито сме подготвени за сюрпризите на живота!
Нека не превръщаме форума в место за лично отмъщение или реванши. Нека администраторите действат непредубедено, твърдо и безкомпромисно. Обикновенно това има изключително възпитателен ефект.
Някак си не изглежда добре от страни за всички нас, не само за каращите се, не мислите ли?

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12380
  • Рейтинг: 1340
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #256 -: 21 Януари 2010, 11:43:23 »
Любомире, абсолютно си прав и точно за това говоря и аз.
Но отлагането за решението на даден проблем, не е по същество решение. :pardon:
Виждам че такова все пак е взето от администрацията на форума и неговият собственик
(анкетата не е достъпна вече) и съдейки по разчистването на постовете по поставеният от мен въпрос, ми показва еднозначно какво е то.
Доволен съм,че все пак има някакво взето становище.
От тук нататък всичко е ясно! :hi:
А ако въобще остана в този форум (най-после някой ще трябва много да почерпят) то ще е само заради хората които ме подкрепиха (а... :blink: а имаше ли повече от един всъщност... :()
 както и някой обещани услуги и отговори.
За напред евентуално, ще стана само читател и търговец :sarcastic:.
Не смятам , че мога да направя каквото и да е било повече за този форум,
 щом като той самият не го желае.
Това беше от мен.
Поздрави на всички!

--------------------
ПП.А да - Марио , можеш да бъдеш спокоен , "оня по именен пост" който бях подготвил за 4000-ният от мое име, ще си остане само в личният ми архив и в моята памет... :dirol:

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #257 -: 21 Януари 2010, 15:05:36 »
Е-е-е, Пламене, недей така! Аз лично уважавам твоите съвети и мнението ти.Колкото до хумора - верно е, някой път аз се майтапя - ти не разбираш, ти се майтапиш - аз пък не те разбирам, но това не означава, че аз съм тъп или пък ти.Просто имаме различно чувство за хумор.То мисля, че и оттам тръгва всичко.Важното е да си прощаваме! Моля те да размислиш, според мен този форум ще загуби при едно евентуално твое отказване от него.  :hi:

Сaprycorn

• Trade Count: (52)
  • Hero Member
  • Публикации: 1774
  • Рейтинг: 134
  • НО DRG II епоха София
« Отговор #258 -: 21 Януари 2010, 16:49:02 »
Аз имам следното предложение:

Да се направи нов раздел в общия форум със заглавие "ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ,АМА СЪВСЕМ ИЗВЪН ХОБИТО" и там да бъде преместван всеки пост, който НЕ Е за тyk!

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #259 -: 21 Януари 2010, 17:46:03 »
Подкрепям!!

Заглавието на темата предполага технически проблеми с форума - софтуерни, хардуерни и други от подобно естество - Вижте първия пост в темата!

Щото постепенно се е превърнал в клюкарник, или в другарски съд, все едно и не помага на никого с нищо, само сваля реномето на форума! Да не говорим, че главният герой в него, с много малки изключения е все един и същи!

Не искам да чета тук такива неща! Стига! Баста!

Както се вижда, толерантността на админите зле се тълкува и ефект - нЕма!
« Последна редакция: 21 Януари 2010, 17:47:41 от CaLLlo »

gts.best

• Trade Count: (56)
  • Hero Member
  • Публикации: 702
  • Рейтинг: 8
  • N(1:160)
« Отговор #260 -: 21 Януари 2010, 19:52:35 »
Подрепям напълно последните две мнения.

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5624
  • Рейтинг: 660
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #261 -: 21 Януари 2010, 23:49:42 »
Ще помислим по въпроса!

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6730
  • Рейтинг: 1098
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #262 -: 11 Февруари 2010, 08:10:58 »

От няколко дни наблюдавам следния проблем :

кликвам на 'непрочетени..." - дава ,че няма такива
влизам в заглавна стр. - има поне 10 такива  :(

При това от 2 различни терминала.

?

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #263 -: 11 Февруари 2010, 09:22:12 »
Случва се. Когато си минал през форума видял си, че има някакви непрочетени, но не си ги гледал, най-вече като смениш компютъра на "Непрочетени публикации" излиза надписа:
"Няма непрочетени теми от последното ти посещение. Опитай всички непрочетени теми."

може да цъкнеш на "Опитай всички непрочетени теми", тогава покзава пак, всичко непрочетено.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12380
  • Рейтинг: 1340
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #264 -: 11 Февруари 2010, 10:06:26 »
Някой от админите проверява ли даваните оценки във форума?
Във връзка с господин бонбонсладък, оставам с впечатление, че тук оценки се дават не само за търговия или натурална размяна , ами за всичко което не ни кефи .
(Абе китайците също не ме кефят , ама май още не са се логнали тук... :scratch_ones_head:)
Вчера получих отрицателна оценка от въпросният господин , без да съм имал каквито и да е взаимоотношениея с него. Опита ми да му покажа грешката в публикувана обява, бе разбран абсолютно грешно и се получи така , че "по света няма ненаказано добро".
Бях обвинен в специална тема , че не знам как се пише една думичка !!!
(пък господина най-вероятно чете как точно все пак се пише думата "щестлавие")
Или по-скоро защото разпозна себе си в нея.
Думата обаче е доказано написана както си е редно!!! :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:
В отговор пък аз съм му дал 10 (десет) отрицателни оценки!!! :haha: :haha: :haha:
Обаче реших да прочета първата му такава (която не е от мен).
Да има май само такива... :stink:

Та пак да попитам - какви са правилата за оценяване в този форум и следи ли някой за спазването им?
 :yes:

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #265 -: 11 Февруари 2010, 10:18:45 »
Не, не се следят, защото когато бяха нагласени така, че да излизат след одобрение от модератор, изревахте, че това било тормоз и липса на доверие и незнам си още какво и оставихме нещата в ръцвете на самите хора като видят оценка, която не читава да сигнализират.

fyut

• Гост
« Отговор #266 -: 11 Февруари 2010, 11:03:50 »
 :yes: В случая подкрепям Пламен. В последно време във форума се нароиха едни "юнаци", които явно ни вземат за абсолютни шарани. То не беха разменки продажби и т. н. на всекакви боклучета. Вчера се опитах да напиша мнение по въпроса, но докатого пишех Павката заключи темата и правилно. Според мен форума започна да се разводнява. Чета и мнения на нови "съфорумци", че сме капсулирано общество. Такива ще сме. След като някои не разбират идеята на хобито и ни заливат с глупави оферти. Незаисимо, че съм "стар" и аз мога да работа с "компутри" и поназнайвам некой чуждоземски език така, че ако реша да си купя нещо знам откъде и как. Според мен това е форум за обмяна на идеи и съвети свързани с хобито, както и интересни събития. В последно време обаче се превръща в кошче за боклуци ползвано от някои нови членове.  :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

schatsi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 583
  • Рейтинг: 52
« Отговор #267 -: 11 Февруари 2010, 11:07:39 »
Цитат
Според мен това е форум за обмяна на идеи и съвети свързани с хобито, както и интересни събития. В последно време обаче се превръща в кошче за боклуци ползвано от някои нови членове.
:good:
 :clapping: :clapping: :clapping:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6730
  • Рейтинг: 1098
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #268 -: 11 Февруари 2010, 11:14:17 »
тщеславие

Още като навлизах в дебрите на граматиката ми беше мн странно как се пише тази дума.
В случая bonbonsladuk е прав в граматично отношение , но не е прав в нищо друго. Редно е да се извини за създаденото напрежение ;)
« Последна редакция: 11 Февруари 2010, 11:17:16 от Adrian »

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5624
  • Рейтинг: 660
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #269 -: 11 Февруари 2010, 12:29:17 »
Нещо започна да ми писва постоянното мерене на с извинение пишките между двата клуба и кой е по, по, най и прочие. Имам чувството, че още малко и ще започнем да броим кой повече влакове има, релси, траверси, болтове и винтове, носни кърпички и т.н. Не знам какво удовлетворение дава това на спорещите, но аз като модератор няма да го допусна. И ще действам като независим орган, а не като член на клуб или нещо такова. Сайтът и форумът са за всички и никой няма право да го анексира за свои нужди. Омръзнахте ми с тая гола омраза и дърпане на тирантите. Кой е по-умен, по-заслужил или нещо друго. Ние всички сме едно - жп моделисти, почитатели на това прекрасно хоби и какво значение има дали ще са един или сто клуба? Практиката показа, че не можем да сме единни. Това е! Поне засега! И каквото и да си говорим без общата ни воля и действия друго няма да бъде. То поне засега е и невъзможно. Но защо като сме разделени, трябва и постоянно да се ядем не разбирам? Единият клуб се развива в едно, другият в друго. Живот и здраве могат в бъдеще да се появят и още клубове. И какво от това? Не работим ли всички за едно и също?
Ще кажа нещо и относно работата на модераторите, защото напоследък има критики и в тази посока. Оплаквате се, когато сме твърди, оплаквате се и когато сме меки. Хем сърби, хем боли! Какво искате в крайна сметка? Когато стана въпрос за оценките и с намесата на админите, стана проблем защо се месим, после, защо не се месим... Ми така сме решили! Но го решихме след като се допитахме до вас! Това е ваше решение всъщност!
И отново да напомня, че всеки който е станал член на този форум, със самото си членство се е съгласил на правилата и условията за членство. Не го забравяйте! И също така помнете, че хората, които така лесно хулите (ние-админите) се занимават с това без да търсят нещо насреща и отделят голяма част от свободното си време, за да го има този сайт и форум и да се развива. Изкушавам се да говоря с Иво и да спрем форума за един месец, за да видите и почувствате огромната дупка, която ще се отвори с липсата му. Но това ли трябва да бъде, за да разберете, че и ние сме хора и трябва да ни уважавате? Че така както търсите съвест у нас, трябва да я търсите и у себе си? Че ако всеки даде малкото, което се изисква от него, тук ще бъде най-хубавото място в целия Нет? Или какво?
И за да завърша ще кажа следното:
1. Ще изтрия всички текстове (мнения), които по моя преценка представляват нападка срещу кой и да е клуб или организация;
2. От днес насетне започвам да наказвам без предупреждение и обяснения всеки форумист, позволил си да напада друг клуб/организация;
3. Официално предупреждавам форумистите bonbonsladuk и 760мм, че ако продължават така и при следващо провинение по моя преценка ще бъдат наказани с едноседмичен бан, а при следващи прояви със съответните по-тежки наказания;
3. Както казах и преди оттук насетне в раздел "Купува/Продава"" ще се публикуват обяви свързани само и единствено с жп моделизъм.

И още нещо: Не съм се абонирал за тази длъжност и не държа цял живот да я заемам, но докато това е факт ще я върша в интерес на хобито и за нищо друго. Пък ако някой ден се прецени, че не ставам за нея, ще я предоставя на друг. Може пък той да е по-справедлив!
Ако на някой не му харесва поведението ми и изобщо работата ми като модератор, моля, да се обърне към собственика на този сайт и форум (Иво (ivo), който да прецени дали трябва или не да се занимавам оттук насетне с това. Защото вече няма да приемам и се съобразявам с никакви нападки и прочее относно работата ми като админ, пък дори това да ми коства изолация или нещо такова от хоби обществото и клуба в частност.
Владо-адинистратор
« Последна редакция: 11 Февруари 2010, 12:32:03 от Vlado »